Kinderen bekennen alsnog een aanrijding met fietster op Maaspoortweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2015 Drie minderjaren van 14 jaar gaven op 21 februari 2015 op het politiebureau toe een verkeersongeval te hebben veroorzaakt op 2 november 2014 op een fietspad op de Maaspoortweg.. Het gaat om een jongen en een meisje uit 's-Hertogenbosch en een meisje uit Rosmalen. Ze waren doorgereden na een botsing met een fietster.

Door aan de verkeerde kant van de weg te fietsen botste een 59-jarige fietster uit 's-Hertogenbosch tegen hen op en viel daarbij. Ze brak op twee plaatsen haar rug. Maar het drietal fietste door, hoewel ze de vrouw op de grond zagen liggen.

Van een omstander/getuige kreeg de politie door dat ze rond dat moment drie jeugdigen in dezelfde samenstelling had zien fietsen. Van dit groepje herkende zij er één bij de voornaam en ook de school waar die op zat. Na onderzoek vond de politie een volledige naam erbij. Uiteindelijk konden er drie verdachten worden aangewezen. Inmiddels hebben zij het feit bekend en willen zij hun excuses aanbieden aan het slachtoffer. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.