Dader moord op Lowie van Lent vrijgelaten/op vliegtuig naar huis gezet

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2020 | Gewijzigd op: 28-01-2020

Veroordeelde  Demba D. [28 jaar] uit gevangenis ontslagen
De nu 28-jarige inwoner van Eindhoven, die op 5 september 2014 Lowie van Lent bij zijn werkplaats aan de Citadellaan vemoordde,  is de vorige week door Justitie  ontslagen en op het vliegtuig naar huis gezet. De van origine Guinees werd door de Bossche rechtbank vijf jaar geleden veroordeeld tot gedwongen tbs, omdat hij door het Pieter Baancentrum volledig ontoerekeningsvatbaar was verklaard. 
Artikel dd. 13 november 2015: tbs voor dader Demba D. voor moord op Lowie van Lent 

Bericht van 26 februari 2015: Uitslag rechtszaak van vrijdag 27 februari 2015

Op de zitting van vrijdagmorgen 27 februari 2015 in het Paleis van Justitie verscheen niet de 24-jarige verdachte Eindhovenaar, evenmin diens advocaat. 
De officier van Justitie meldde dat door het Pieter Baan Centrum een tbs en dwangverpleging wordt geadviseerd, omdat de man toen sterk verminderd of volledig ontoerekeningsvatbaar was. Zo meldt een op de zitting aanwezige redacteur van het Brabants Dagblad.
Op de zitting was wel de weduwe van Lowie Bep van Lent aanwezig.

Bericht van donderdag 26 februari 2015: Rechtszaak rond vermoorde Lowie van Lent.
Vrijdagmorgen 27 februari 2015 is de zaak rond de moord op Bosschenaar Lowie van Lent.  Daar zal voor het eerst ook de -intussen - 25-jarige verdachte verschijnen. Van Lent een handelaar in oud ijzer, werd  vrijdagmorgen 5 september 2014 aan de oever van de Aa, dichtbij de plek waar Van Lent zijn werkplaats had, aangetroffen. Waarschijnlijk is het slachtoffer 's morgens in alle vroegte, na een ruzie door wurging om het leven gekomen. Daar wijzen de verwondingen ook op. De ruzie zal gedraaid hebben om het  autootje van Van Lent. De psychisch onvolwaardige verdachte, die net vrij kwam uit het politiebureau, is daarmee naar Boxtel gereden.
Lowie van Lent.

Geactualiseerd bericht van 13 november 2014 Doodsoorzaak bekend: wurging.
Uit onderzoek en via een van onze bronnen is nu bekend dat Lowie van Lent al dood was voordat hij in het water van de Aa terecht kwam. Het slachtoffer blijkt door wurging om het leven te zijn gekomen. Er moet aan de confrontatie met de verdachte een ruzie vooraf zijn gegaan. Van Lent was ook nog gewond geraakt aan zijn hoofd en is - tijdens die ruzie - mogelijk gevallen. Bij de rechtzaak op vrijdag 12 december 2014 werd deze lezing nog eens bevestigd door het feit dat er bloedsporen van Lowie van Lent op de 24-jarige verdachte zaten.

Bericht van 5 september 20-14: Dode man gevonden  aan de oever van De Aa.
 
Rechts: Het talud bij de roeivereniging De Hertog waar vrijdagmorgen 5 september
2014 het dode lichaam werd aangetroffen. Rechts benzinestation De Fakkel.

Vanmorgen, vrijdag 5 september 2014, hebben rechercheurs te voet, rond kwart voor elf langs de Citadellaan, naast het terrein van roeiverening De Hertog, het lichaam van een dode man* gevonden. De politie stelde direct een buurtonderzoek in en zette de omgeving af op zoek naar sporen Zij vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Dat vermoeden bestaat omdat er in de vroege ochtend [ 06.00 uur] op de A2 en 23-jarige man uit Eindhoven met veel moeite kon worden aangehouden. De man reed met lage snelheid en zonder verlichitng in een auto die aan de Citadellaan wordt vermist. De politie startte meteen een Forensisch Technisch onderzoek naar sporen van het misdrijf. Ook werd een buurtonderzoek begonnen.

*Identiteit dode man
Omroep Brabant suggereert dat het gaat om de handelaar in oud ijzer die zijn werkplaats heeft in het oude machinehok achter de Fakkel. De man reed die nacht  op de A2 in een zgn. 25 km auto. Buurtbewoners zouden dat hebben verklaard.

Terug naar boven