Drietal gearresteerd na slaan politieman en cafébezoeker

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2015 Voor het mishandelen van een agent en een cafébezoeker arresteerde de politie zondagochtend 22 maart 2015 drie mannen (18 en 19 (2x) jaar) uit Heusden. Rond 2.30 uur kwam een melding bij de politie binnen dat in een café aan de Ridderstraat werd gevochten. Eén van de 19-jarige mannen uit Heusden zou daarbij een 27-jarige Bosschenaar op zijn gezicht hebben geslagen. Portiers werkten de vechtersbazen naar buiten en alarmeerden de politie. Gewaarschuwde agenten arresteerden daar de Heusdenaar voor de mishandeling in het café.

Twee vrienden van hem waren het daarmee niet eens. Ze beledigden de agenten en probeerden de aanhouding te beletten. De andere 19-jarige man uit Heusden sloeg daarbij een agent vol op diens gezicht, terwijl de 18-jarige man de politiemensen hinderde en de aanhouding wilde belemmeren. Uiteindelijk zijn ze alle drie opgepakt en meegenomen naar het bureau. Na onderzoek mochten ze vertrekken.
De verdachte die de agent sloeg, moet zich binnenkort verantwoorden voor de militaire rechtbank. De twee andere mannen kregen een geldboete.