Zoektocht Singelgracht naar veronderstelde kleuter-drenkeling

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2015 | Gewijzigd op: 19-04-2015
De politie werd zondagmiddag 19 april 2015 rond half vijf geattendeerd op een rood fietsje in de berm van de Singelgrachtweg. Daar kan mogelijk een verdronken peuter achter zitten,' aldus een inspecterende agent.  Gezien de lage leeftijd moeten we wel verder onderzoek doen, aldus de agent, die intussen de brandweer en  eventueel een helicopter oproept om mbv infra rood nader de Singelgracht naar een mogelijk lichaam op te speuren. 'Als we niets zouden doen krijgen we achteraf commentaar...'.Passanten hadden al wel een hard fietsend manneke in een blauw jasje gezien.

>>17.15 uur  Drenkelingsituatie opgelost
Om17.15 uur zijn zowel de heli, als brandweer en politie van de plaats waar het fietsje lag, vertrokken Op het moment dat ook de ene, eerst aangekomen agent, ook wil opstappen, komen er drie kinderen op rollerskates uit de polder aanrijden, terug naar huis. De kleinste - ook op rollerskates- stapte mbv de oudste op het fietsje met zijwieltjes en gezamenlijk rijden ze  weg... terug naar huis.

Een agent deed al globaal onderzoek naar een mogelijke verdrinking van een peuter wiens fietsje in de berm van de Singelgrachtweg was achtergelaten.

foto ©paul kriele, 19 april 2015 /16.45 uur.