24-jarige Eindhovense verdachte moordzaak vLent in tbskliniek

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2015 | Gewijzigd op: 28-05-2015
Donderdag 21 mei 2015 was de rechtzaak -een pro forma zitting- van de moordzaak op Lowie van Lent van vrijdag 5 september 2014. Daar kwam -niet in persoon- de 24-jarige verdachte in beeld. Wel diens pleegouders, zo meldt een verslaggever van het Brabants Dagblad. De Eindhovenaar die aan schizofrenie lijdt, heeft waarschijnlijk in een gevecht de oud-ijzerhandelaar door wurging om het leven gebracht. De 71-jarige Bosschenaar werd 's morgens dood aangetroffen aan de oever van de Aa achter diens werkplaats aan de Citadellaan.

Lowie van Lent 
De foto is genomen bij  
de Eerste Communie 
van kleinzoon Joey in 1994.
De werkplaats van wijlen Lowie van Lent die nu voortgezet wordt door diens kleinzoon Joey.

foto © paul kriele,  28 mei 2105.


Diens kleinzoon Joey meldde de afwezigheid van zijn opa Lowie toen hij wel de sleutel op de deur van de werkplaats aan trof maar geen opa meer. De verdachte werd volgens het Pieter Baancentrum niet toerekeningsvatbaar verklaard.
De man die 's morgens in de buurt  rond liep kwam net uit het politiebureau. Kort voor zijn daad  had hij met zijn pleegouders in Boxtel ruzie gehad. Mogelijk was hij op zoek naar vervoer om naar Eindhoven of Boxtel terug te rijden
De man verblijft in een penitentiair psychiatrisch centrum. Daar zou hij, volgens de regels moeten worden verpleegd, maar hij wordt er alleen maar verzorgd, zegt zijn advocaat Tjalling de Groot.

De rechter bepaalde dat de reclassering daarom bij de verdachte opnieuw een onderzoek moet doen. Eerst wil hij nog het omstreden rapport over de verdachte en de rol van een medewerker lezen dat de Reinier van Arkelgroep had opgesteld, maar dat ivm medisch beroepsgeheim nog niet werd vrijgegeven.