Tegen Bossche hoofddader plofkraken in Brabant eis van 8 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-06-2015 | Gewijzigd op: 08-06-2015
Voor de rechtbank Oost-Brabant is maandagmorgen 8 juni m2015 acht jaar gevangenisstraf geëist tegen de 24-jarige Bosschenaar Thiago D. . Deze jongeman D. stond onder meer terecht voor het leiding geven aan een criminele organisatie. Die bende zou op grote schaal zich schuldig hebben gemaakt aan ram- en plofkraken en het witwassen van de opbrengst daarvan.
Er werd ook ontneming gevorderd van ruim € 60.000 euro die uit deze misdrijven zouden zijn verkregen.
Behalve over deze 24-jarige Thiago had de politie in 2012 ook informatie verstrekt over in totaal 12 kompanen van de verdachte.
 
Geldautomaat Albert Heijn en Rabo bank
-Het gaat om een plofkraak mbv een auto bij Albert Heijn in Eindhoven [in de nacht van 3 op 4 mei 2012], waarbij bijna € 2 ton werd buitgemaakt. Ter plekke werden o.a. twee aan elkaar getapete gasflessen met acetyleen en zuurstof gevonden.
-Op 15 februari 2012 heeft er rond vier uur ’s nachts een plofkraak plaatsgevonden bij de Rabobank in Maren-Kessel, waar -zo bleek later- lege geldcassettes werden meegenomen.

Kontakt met crimenele collega's tijdens diens detentie
Tijdens zijn gevangenschap rekruteert hij medegedetineerden om na hun invrijheidsstelling mee te gaan doen in hun 'hobby'.
-Op 13 maart 2013 bereidden de hoofdverdachte en diens vrienden een plofkraak voor op pinautomaten van de Rabobank of ABN/Amrobank in Asten. Dat gebeurde op gelijke wijze [o.a. mbv  scooters] van latere ram- en plofkraken.
Bewijs
Naast dader van de plofkraken ziet de officier van Justitie de verdachte ook als de leider van een criminele organisatie. In die positie dient hij veroordeeld te worden voor het medeplegen van gewoontewitwassen en voor de heling van auto’s die bij de plofkraken werden gebruikt..

De zaken van de andere verdachten worden op 9, 11, 15 en 16 juni 2015 behandeld.