Wild West in Hinthamerstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-07-2015 | Gewijzigd op: 28-07-2015
Bericht van dinsdag 28 juli 2015 Nog geen uitsluitsel sluiten van Chip 'n Dale.

Burgemeester Rombouts laat pas na de uitslag van het antecedenten onderzoek  [Bibob] weten of Chip 'n Dale dicht moet. Dat Bibob-onderzoek rond de eigenaresse loopt ivm haar eventueel -crimineel-   verleden. Als dat inderdaad zo is, dan is dat voor de gemeente een belemmering een vergunning te verstrekken om een zaak/winkel te mogen leiden. Met zo'n Bibo onderzoek wil de gemeente voorkomen dat criminelen doordringen in de reguliere zakenwereld.
Eigenaresse ging vorig jaar in beroep tegen de weigering van een expioitatievergunning, zo meldt het BD [28072015]. De uitslag van haar bezwaar moet spoedig volgen.

Bericht van vrijdagavond 24 juli 2015 / 21.15 uur Buurtbijeenkomst door gemeente en politie belegd na schietpartij coffeeshop
De eigenaresse van coffeeshop Chip 'n Dale, die boven de zaak woont, heeft besloten daar voorlopig weg te blijven en ergens anders te wonen. ''Het heeft haar emotioneel geraakt'', aldus een medewerker van de coffeeshop. De ruit van de zaak in de Hinthamerstraat werd donderdagnacht doorzeefd met kogels. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdagavond 24 juli 2015.
Op de bewoners bijeekomst die vrijdagmiddag werd gemeld dat de schutter op camerabeelden staat.

Bewonersbijeenkomst
Circa veertig belangstellenden kwamen vrijdagavond 24 juli naar de besloten bijeenkomst waarbij onder anderen wethouder Eric Logister buurtbewoners informeerde over het beschieten van de coffeeshop. Volgens Logister wordt de komende tijd extra gesurveilleerd door de politie en medewerkers van stadstoezicht.
Buurtbewoners kregen nauwelijks iets te horen over de toedracht van de schietpartij. Volgens Logister zijn hierover geen details bekend of het gaat om informatie die niet werd verteld vanwege het belang van het onderzoek. Enkele buurtbewoners spraken hun bezorgdheid uit over mogelijke herhaling van de schietpartij. Bij de bijeenkomst was ook een medewerker van de coffeeshop

Bericht van vrijdagmorgen24 juli 2015/  10.30 uur Wild West in Hinthamerstraat
Eerst werden begin deze week twee dames van de coffeeshop Meetpoint - op Hinthamerstraat nr. 104- gearresteerd ivm een te grote hoeveelheid aan drugs in het pand* en vrijdagmorgen 24 juli 2015 gingen er om half 5 negentien kogels door de voorruit van de er tegenover gelegen 'Smoke Kaffee Chip 'n Dale' op nummer 159. 
Er was niemand in de zaak en er bleek dan ook niemand geraakt te zijn. Naar het motief van de gerichte schoten is de politie nog op zoek.
Korte tijd later trof de politie in de Concordialaan [Paleiskwartier] een uitgebrande auto aan die mogelijk in relatie staat tot de schietpartij. 

De hele vrijdagmorgen stonden er nog agenten op de stoep en waren er rechercheurs actief en stonden er technische wagens in de Hinthamerstraat voor een onderzoek. Een gering aantal publiek en wat pers stond er bij en keek er naar.
Vanwege het onveiligheidsgevoel van de buurt liet wethouder Eric Logister de shop 's middags sluiten. Voor hoe lang is onbekend.
*zie bericht onder de foto.
   
Geen grote toeloop van publiek, maar wel van agenten, rechercheurs en de aanwezigheid
van technisch materieel rond Hinthamerstraat 159,
waar vrijdagmorgen 24 juli 2015 rond half 5
het Smoke Kaffee Chip 'd Dale werd beschoten
.


foto's © paul kriele,  24 juli 2015.
 

Een handje vol pers staat nog wat na te kletsen 
in afwachting van nieuws en Bossche roddels..


foto © paul kriele, 24 juli 2015.


Coffeeshop Meet Point ook in beeld bij politie
Uit betrouwbare bron blijkt dat het om de eigenaresse, de veel  besproken  en in Den Bosch alom bekende, Trudy vL. gaat, voorheen eigenaresse van diverse horecazaken,  waaronder in de Postelstraat hoek Stoofstraat [voorheen Bartje] en
 Kasteeltje Meerwijk. De ander is Femke van L. .
De meer recente geschiedenis van  Postelstraat 37 is Jaloos van Willy Robben, daarna Push en daarop De Panter van Jelmer Mulders die nu Kabbedoes heeft.
Voorafgaand aan deze opsomming stond het min of meer als drugscafé bekend..

* Eigenaresse van coffeeshop Meet Point gearresteerd artikel dd. 21 juli 2015.

Coffeeshop Meet Point op Hinthamerstraat 104,
waarvan begin deze week
de eigenaresse werd opgepakt.

foto © paul kriele, 24 juli 2015.

Uitgebreid onderzoek
Zowel op de Hinthamerstraat als de Concordialaan is de politie begonnen met een uitgebreid onderzoek. Daarin zoekt de recherche verder getuigen die rond het tijdstip van de brand en het schieten iets hebben gezien of gehoord.
Ook personen die informatie hebben over de achtergronden worden dringend verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Verder kan informatie gedeeld worden op politie.nl/melden.Terug naar boven