Agent in regio NO- Brabant lekt info naar motorbendes.

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2015 | Gewijzigd op: 15-10-2015
Een ervaren politieagent van de Nationale Recherche heef hoogst precaire informatie gelekt naar de internationale drugsorganisaties en motorbendes.
Het Openbaar Ministerie, de recherche noch de politie, wenst mededelingen over deze zaak te doen, aldus meldt het NRC dd.09102015.

De agent/rechercheur is al op 29 september 2015 aangehouden en op 2 oktober daaropvolgend door de rechter commissaris gevangen gezet. Het NOS-journaal meldt dat het gaat om een 28-jarige man uit Weert. 

De verdenking luidt: Plichtverzuim, wit wassen van crimineel geld en corruptie. De verdachte heeft stelselmatig de onderwereld in  Brabant over lopende onderzoeken geïnformeerd. Dat kan voor getuigen en infiltranten levensgevaarlijk aflopen. Behalve de computerr is er ook een groot geldbedrag [€ 2½ ton] bij de man thuis in beslag genomen.
Behalve deze persoon is er nog een man [crimineel] uit Eindhoven aangehouden, die bepaalde info van de gearresteerde agent zou hebben gekocht. Het Bossche parket leidt het onderzoek.