Aanhouding op Aawal na diefstal uit boten in jachthaven

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2015 | Gewijzigd op: 18-11-2015
De politie hield dinsdag 17 november 2015 een 25-jarige Bosschenaar en een inwoner van Rosmalen aan. De Bosschenaar wordt verdacht in boten te hebben ingebroken en vernielingen bij een haven te hebben aangericht. De Rosmalenaar zou  gestolen spullen hebben doorverkocht.

 
Zicht vanaf Muntelwal op Aawal.

foto © paul kriele, 7 september 2012. 

De 25-jarige Bosschenaar werd dinsdagmorgen vroeg [2.25 uur] op de Aawal aaigehouden toen hij daar kwam aanroeien. In zijn bootje lagen diverse spullen die met een kruiwagen op de wal werdengezet. Uit onderzoek bleek dat de spullen  [accu’s, een koelkast en gereedschap] gestolen waren uit een boot in een jachthaven aan de Oude Engelenseweg
De politie verdenkt de man van meerdere inbraken in boten die tussen augustus en november plaatsvonden in de jachthaven en vernielingen van onder meer ramen van de kantine in de haven.
Verder onderzoek leidde dinsdagavond naar een tweede verdachte in deze zaak, een 26-jarige man uit Rosmalen. Hij werd dinsdag rond 23.30 uur aangehouden op verdenking van heling van gestolen spullen [lasapparaat en een tafel met stoelen], die in zijn woning werden aangetroffen.