Ertveldplas:Vermiste Pieter Bronsgeest gevonden

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2009 | Gewijzigd op: 26-02-2009


Pieter Bronsgeest
*27 10-1986 † 21 december 2008

De brandweer heeft vanmorgen rond twaalf uur op de Ertveldplas het lichaam van een drenkeling opgedregd. Even tegen twaalf uur werden vissers geconfronteerd met een stoffelijk overschot. Zij alarmeerden de politie. Het lichaam werd gevonden langs een braakliggend terrein achter een bouwloods.

De politie stelt momenteel een onderzoek in, naar de omstandigheden waarin de persoon is verdronken en naar de identiteit van het slachtoffer. Omdat het nog niet met zekerheid  kan worden vastgesteld [er moet eerst morgen sectie worden verricht] mag en kan de politie niet zeggen of het hier de vermiste Pieter Bronsgeest betreft, maar ook bij de politie en eerder bij de brandweer gaat er wel een sterk vermoeden naar uit. Later werd dat nog eens bevestigd.

Kort voort Kerst [zaterdag 20 december 2008] raakte de 22-jarige Pieter Bronsgeest na het stappen in de binnenstad vermist. Herhaalde en uiteenlopende zoekacties in de Dommel en in de Dieze hadden tot nu toe geen resultaat. Het is goed mogelijk dat door de sterke stroming het lichaam van Pieter uiteindelijk in de Ertveldplas is terecht gekomen.