Twee verdachten van pinpasfraude aangehouden na achtervolging

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2016 De politie hield zaterdagmiddag 23 januari 2016/rond 13.00 uur twee 19-jarige jongemannen aan die werden gezocht voor pinnen met gestolen bankpassen. Eén van de mannen kon pas worden aangehouden na een achtervolging.

Surveillerende collega’s zagen de twee mannen lopen bij het Rivierenplein en herkenden hen als verdachten die gezocht werden voor het pinnen met gestolen bankpassen. Toen zij de mannen wilden aanhouden rende één van hen weg en wist een auto te bereiken. Hij ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De andere verdachte kon ter plaatse worden aangehouden.
Er ontstond vervolgens een achtervolging tussen de politie en de gevluchte verdachte. De verdachte reed daarbij met hoge snelheid door woonwijk de Groote Wielen en reed daarbij ook over de middenberm. Diverse andere automobilisten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Op de Waterranonkel wisten de agenten met hun auto de wagen van de verdachte aan te tikken, waardoor deze tot stilstand kwam. Niemand raakte hierbij gewond. Vervolgens kon ook deze verdachte worden ingerekend. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.