Messen trekkende winkeldief gepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-02-2016 De politie hield zaterdagavond 13 februari 2016/ rond 20.15 uur op de Sint Teunislaan een 38-jarige Bossche man aan. Hij wordt verdacht van een geweldsincident dat eerder - op onderdagmiddag 11 februari -plaatsvond in de Coop op het Kapelaan Koopmansplein.

Kort voor  half vijf kwam daar donderdagmiddag een getinte man met een baard in zwarte kleding de zaak binnen. Toen hij door medewerkers van de zaak werd betrapt bij een winkeldiefstal ging de man het personeel te lijf met een mes. Daarbij werd de bedrijfsleider met het wapen in zijn arm  en een winkelmedewerkster in het gezicht geraakt met het mes. Beiden moesten naar het ziekenhuis voor behandeling aan hun verwondingen.
De politie had al gauw een vermoeden van de identiteit van de verdachte en was naar hem op zoek. Surveillerende agenten kwamen hem zaterdagavond per toeval tegen op zijn fiets. De man ging er bij het zien van de politie vandoor, maar werd aangehouden nadat hij door de politieauto werd aangetikt en ten val kwam. Hij raakte niet gewond.

De politie brengt de man in verband met meerdere diefstallen in de stad. Hij zit vast voor verder onderzoek.