Arrestatie van verdachte actief in babbeltrucs

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2016 | Gewijzigd op: 17-02-2016
 In een onderzoek naar een reeks van babbeltrucs hield de politie woensdag 17 februari 2016 een 19-jarige man uit Tilburg in zijn woning aan.
In december 2015 en  januari2016  vonden in ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Utrecht meerdere babbeltrucs plaats. Daarvan waren meestal ouderen het slachtoffer. Vaak werd het slachtoffer gevolgd naar huis, nadat eerst de pincode was afgekeken, bijvoorbeeld tijdens het afrekenen van boodschappen.

Doordat de politie in de meeste zaken over duidelijke beelden beschikt, die ook nog eens op intern werden gedeeld, herkende een Bossche agent de nu aangehouden verdachte, die een bekende is van de politie. De man zit vast en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bijna onmerkbare oplichting van vaak ouderen
Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur, bij pinautomaten of winkels. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.
De politie is alert op deze vorm van diefstal. Ga naar de speciale themapagina meer over babbeltrucs en lees hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.