Overvallers op Arriva- buschauffeur Bokkelaren berecht

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2016 | Gewijzigd op: 25-11-2016
Tegen twee van de drie jongens [15 en 16 jaar], die op vrijdag18 maart 2016 in de Bokkelaren [Hambaken] een chauffeur van de stadsbus hebben beroofd, is 120 dagen jeugddetentie geëist. De derde dader- ook 15 jaar-  eiste de officier van Justitie 42 dagen jeugddetentie. 
Het trio verscheen donderdagmorgen voor de kinderrechter.
De jongens stapten die avond als zwaaiend met een mes de -verder lege- bus binnen en eiste geld. Ze gingen er te voet met kassalade vandoor. De derde, 15 -jarige jongen- stond buiten te wachten. Twee maanden later werden ze-mede dankzij getuigen -  alsnog opgepakt. Uitspraak over veertien dagen.

Bericht van 19 maart 2016: Drie jongens beroven chauffeur van stadbus Arriva
Vrijdagavond 18 maart rond 21.20 uur hebben twee jonge mannen bij de bushalte op de Bokkelaren de chauffeur van de stadsbus beroofd van zijn geldlade. De chauffeur stopte omdat er een jongen bij de halte stond. De bus was verder leeg.
 

 
Toen de chauffeur de deur opende, stapten er twee jongens in. Eén van hen had een mes bij zich waarmee hij de chauffeur bedreigde. Ze namen de lade van de kassa met onbekende inhoud mee en gingen er te voet vandoor. 

Volgens de chauffeur hadden de twee een getint uiterlijk, droegen zwarte kleren en hadden een capuchon op.

Mogelijk was er nog een jongen bij betrokken. Maar dat is niet duidelijk. 


De politie zoekt getuigen van de beroving bij een halte aan De Bokkelaren.
Getuigen of degenen die weet wie en/of waar de daders zijn, graag melden: aan 0900-8844 of anoniem  0800-7000.