Geen Bossche verdachte bij vondst zwaar vuurwerk in bunker

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2016 In maart heeft de politie 5.600 kilo aan zwaar vuurwerk in beslag genomen, aldus een persbericht. De partij lag opgeslagen in een bunker die volledig was ingericht voor het verwerken en verpakken van vuurwerk.
De vondst was een gevolg van een lopend onderzoek naar de handel in illegaal professioneel vuurwerk, zoals supercobra’s en lawinepijlen.
De inval werd gedaan door het team milieu van de politie Eenheid Rotterdam.
In december werd na een landelijk onderzoek- al een 28-jarige man aangehouden die het vuurwerk vermoedelijk heeft geleverd*.  Dat gebeurde onder meer nadat in de Veldwijkstraat in de Graafsewijk, bij afsteken van een Black Cobra, een jongen enkele vingers verloor. 
De verdachte vuurwerkhandelaar werd donderdag 31 maart 2016 voorgeleid en blijft voorlopig vastzitten.

*Anonieme reactie
In een anonieme reactie wordt de redactie meegedeeld, dat  de combinatie die in het bovenstaand bericht gelegd wordt tussen de 28-jarige verdachte en een 16- jarige jongen, niet klopt.  Er is door dat incident op 7 november 2015 met de 12-jarige jongen  wel een landelijk onderzoek gestart. Toen zijn er enkele leveranciers in beeld gekomen onder wie die 28-jarige man. Maar hij is niet degene die het zwaar Cobra vuurwerk  -dat tot dat ongeluk heeft geleid- geleverd heeft, zegt de bron.