Hogere temperaturen, twaalf hitsige vechtersbazen opgepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-05-2016 | Gewijzigd op: 08-05-2016
Met het stijgen van de temperatuur neemt ook de agressie weer toe.  In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei 2016 zijn  tegen 3 uur door de politie 12 mannen vanwege beledigingen, vecht-, en intimiderend gedrag opgepakt. Echter één slachtoffer ontkwam aan de greep van de agenten, die nu dringend getuigen verzoeken zich te melden....

Het begon met een ruzie tussen een 18-jarige jongen die klappen had gekregen  van een bezoeker van een café op de Parade. Toen hij dit incident bij een agent op straat meldde, zag hij de daders voorbij komen. Daarop werd een 15-jarige Bossche jongen en een 18-jarige Vlijmenaar aangehouden.
Maar ook in de Hinthamerstraat en in de Torenstraat raakten de gemoederen verhit. Een demonstratief met een fles drank zwaaiende 26-jarige  Boxtelnaar, die naar later bleek een caféverbod had, verzette zich tegen zijn aanhouding. Reden waarom de politie daarbij pepperspray gebruikte.
Daarop begonnen omstanders tegen de agenten te schelden en hen in hun werk te belemmeren. Met behulp van honden werden enkelen op afstand gehouden. Sommige agressievelingen werden opgepakt.

Even later was het weer raak op de Parade, waar de politie een bebloed slachoffer aantrof. Horecapersoneel had intussen de vermoedelijke dader van een plaatsgevonden vechtpartij aangehouden. Nadat de politie die zaak vastlegde bleek het slachtoffer intussen te zijn vertrokken.
De politie die de zaken onderzoekt, roept getuigen en ook het slachtoffer op zich te melden.