Café Marcelino Vught: Aanhouding mensenhandel &overtreding opiumwet

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2016 | Gewijzigd op: 17-05-2016
De politie arresteerde woensdagochtend 11 mei 2016 in café Marcelino op de Helvoirtseweg een 53-jarige Vughtenaar op verdenking van mensenhandel en het overtreden van de opiumwet en de wet wapens en munitie.


De man is uitbater van een horecapand aan de Helvoirtseweg. De politie heeft daar in de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht een controle uitgevoerd.
In het pand werden een vuurwapen, bijna 70 gram vermoedelijk cocaïne en 26 mdma-pillen aangetroffen. In de tuin stond een aanhanger met daarin vaten met ruim 500 liter vermoedelijke grondstof om speed te maken en apparatuur voor een drugslaboratorium. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek.
In het pand waren nog mensen, onder wie ook vrouwen, aanwezig.

Mensenhandel /prostitutie
Tegen de uitbater liep ook een onderzoek omdat hij wordt verdacht van gedwongen illegale prostitutie en mensenhandel. Hij is rond 1.30 uur aangehouden in het horecapand en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een 30-jarige man zonder bekend woonadres, die ook in het pand was, is aangehouden omdat hij enkele grammen vermoedelijk cocaïne bij zich had. Hij is woensdagmiddag heengezonden met een proces-verbaal.