Met 97 incidenten: druk weekeind voor politie

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2016 | Gewijzigd op: 13-06-2016
In de  afgelopen 24 uur werd door de politie op 97 incidenten gereageerd.  Dat kwam onder meer door een alcoholcontrole, waarbij vijf bestuurders met te veel alcohol op achter het stuur zaten. Vier van de vijf waren beginnend bestuurder*. Als beginnend bestuurder geldt een alcohollimiet van 88 Ugl. Afgelopen nacht betrof het hoogst gemeten resultaat 455Ugl.

In horecazaken werden in totaal 8 personen aangehouden, die verdacht werden van het plegen van een mishandeling, belediging, openlijke geweldpleging, het overtreden van de algemene plaatselijke verordening en het niet voldoen aan een bevel en/of vordering.

Brand woning in Coperinuslaan
Bij eenbrand in de keuken van een flatwoning op de Copernicuslaan raakte  zondagavond 12 juni  2016 een bewoonster gewond. Toen de brandweer ter plaatste kwam was de brand al gedoofd. De licht gewonde vrouw is naar het ziekenhuisb vervoerd.

Alcoholgebruik  ver boven het maximum..
Zondag 12 juni 2016, iets voor middernacht, zag een surveillance op de Vlijmenseweg een auto rijden die merkwaardig  genoeg slingerende bewegingen maakte en af en toe midden op de weg abrupt stopte. Alcoholgebruik dachten de agenten. Bij de aanhouding bleek er inderdaad alhohol in het spel te zijn, maar de bestuurster, een Belgische ontkende. 
De vrouw verklaarde drie wijntjes gedronken t-n zeker niet "teveel" -gedronken te hebben.
Op het bureau blies de vrouw 870 ugl. Dat is 650ugl boven het maximum... Zij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Tot die tijd is zij haar rijbewijs kwijt. 

Bedrijfswagentje ontploft
Maandagmorgen 13 juni 2016/omstreeks 06. 50 uur werd een surveillance naar de Hesselsstraat gestuurd, waar een bedrijfsauto tot ontploffing was gekomen. In dit soort situaties positioneert onze meldkamer de aanrijdende eenheden bedoeld om elkaars veiligheid te waarborgen.
De agenten bleven op minimaal 50 m afstand omdat er nog meer ontploffingsgevaar dreigde. De specialisten van de brandweer hebben eerst onderzoek gedaan en konden na korte tijd het sein “veilig” geven voor de overige hulpdiensten.
De bestuurder van het voertuig is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
>>Getuigen gezocht: Ten tijde van de ontploffing liep in de omgeving een vrouw met een hond. De politie zou graag in contact komen met deze vrouw.

*Beginnend bestuurder
Iedereen die voor het eerst een rijbewijs haalt, valt onder de regeling van het beginnersrijbewijs. Als u uw eerste rijbewijs hebt behaald op 16- of 17-jarige leeftijd, bent u zeven jaar een beginnende bestuurder. Als u uw eerste rijbewijs hebt behaald op 18-jarige leeftijd of daarna, bent u vijf jaar een beginnende bestuurder.

Terug naar boven