Arrestaties overval buschauffeur/ overvaller tankstation medeplichtig

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2016 | Gewijzigd op: 22-06-2016
In het onderzoek naar een gewapende overval op een buschauffeur  van Arriva op vrijdag 18 maart 2016 in de Hambaken arresteerde de politie woensdagochtend 22 juni 2016 / rond 7.30 uur drie jonge-Bossche-  verdachten (15, 15 en 16 jr.).
Op de avond van de overval stond de bus stil bij een halte aan De Bokkelaren in de Hambaken toen het misging. De chauffeur werd door drie daders overvallen, waarbij het slachtoffer door één van de daders met een mes werd bedreigd.

De recherche startte daarop een uitgebreid onderzoek, waarbij onder meer social media en het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden ingezet. In de loop van het onderzoek kreeg de recherche zicht op een groepje verdachten. Ze werden vanmorgen aangehouden in hun woningen.

Overvaller tankstation Hambakeweg [dd. 20 juni 2016]  medeplichtig
De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen deze busoverval en een overval op een tankstation in ’s-Hertogenbosch, waarvoor afgelopen maandag een 17-jarige Bossche jongen werd aangehouden.
Ook deze jongen is net als de vandaag aangehouden jongens, afkomstig uit De Hambaken.

De Hambaken is een wijk die speciale aandacht krijgt van de politie, onder meer ingegeven door incidenten en problemen in het verleden. Dat houdt in dat de politie met haar partners zoals gemeente, jongerenwerkers en bewoners extra investeren in de veiligheid in de wijk. De aanhoudingen voor de overvallen zijn onder meer te danken aan die samenwerking en laat zien dat dit soort criminaliteit in ’s-Hertogenbosch niet wordt getolereerd.