Zuid: Twee woninginsluipers opgepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2016 | Gewijzigd op: 26-06-2016
De politie hield  zaterdagnacht 25 juni 2016  rond 14.00 uur op de Pettelaarseweg  twee mannen aan. Zij waren rond kwart voor één betrapt door bewoners die in hun huis een onbekende man aantroffen en in een auto zagen vluchten. De dader nam onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee mee uit de woning.
De gealarmeerde agenten gingen aan de hand van het opgegeven signalement op zoek naar de verdachte. Op de Pettelaarseweg zagen agenten rond 14.00 uur een auto rijden die aan het signalement voldeed. Het voertuig werd in de Prins Bernhardstraat langs de kant gezet, alwaar de 29-jarige bestuurder en zijn 30-jarige bijrijder aangehouden werden. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

De politie geeft als tip:  Voorkom binnensluipers door  ramen en deuren altijd dicht en op slot te doen, ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan. Kijk op www.politie.nl voor meer tips en informatie rondom woninginbraken.