Politie ontmantelt 3 hennepkwekerijen

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2009 | Gewijzigd op: 10-03-2009
De politie heeft vanavond -dinsdag 10 maart 2009- drie hennepkwekerijen 477 planten] ontmanteld. Verder zijn er 284 geknipte planten in een auto aangetroffen. In een woning op Orthen is cocaïne inbeslaggenomen, hierbij is een 33-jarige Bossche dealer aangehouden
-Vanmorgen troffen agenten een kwekerij met 370 jonge hennepplanten in een woning 'Achter den Engelschen Pispot' aan. De kwekerij was verdeeld over twee verdiepingen. Medewerkers van Stadstoezicht zagen kort daarvoor dat er zakken met hennep in een auto werden geladen. De auto met de 284 geknipte hennepplanten, bestuurd door een 33-jarige Bosschenaar, kon in de Vughtse Taalstraat worden aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De stroom werd illegaal afgetapt. De eigenaar van de woning kan een vordering van Essent tegemoet zien van € 3500,=.
-In een schuur bij een woning aan de Opaal troffen agenten vanmorgen een kwekerij met 99 hennepplanten aan. De kwekerij is ontmanteld, er bleek illegaal stroom te worden afgetapt. De 53-jarige bewoner en zijn 52-jarige vrouw zijn als verdachte gehoord. De man betaalde Essent direct de voorlopige vordering van € 1500,= om zijn elektriciteitsmeter weer aangesloten te krijgen.
-In een woning aan de Rodenbachstraat zat een hennepkwekerij met acht grote planten. De kwekerij bevond zich op zolder. De bewoner - een 34-jarige Bosschenaar -was op het moment van de inval niet thuis en zal later worden gehoord.
-Vanmiddag vermoedden agenten in Orthen een hennepkwekerij. Maar dat bleek niet het geval. Wel troffen zij op een slaapkamer brokken en zakjes cocaïne aan, tezamen 35 gram. Verder zijn o.a. een grote hoeveelheid gripzakjes en een weegschaaltje inbeslaggenomen. Omdat de politie er vanuit gaat dat de 33-jarige bewoner dealt, is ook een geldbedrag van bijna € 1000,= inbeslaggenomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.