Twee verdachten aangehouden ivm afpersing en vrijheidsberoving

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-07-2016 | Gewijzigd op: 20-07-2016
De politie heeft in de afgelopen week 11-16 juli2016 twee Bosschenaren aangehouden die verdacht worden van afpersing en vrijheidsberoving. Dat incident speelde zich op 10 juli j.l. af in onder meer een horecazaak.
De eerste verdachte werd diezelfde zondag 10 juli aangehouden. De tweede verdachte arresteerde de politie op zondag 17 juli.


Het 29-jarige Bossche slachtoffer kreeg in de vroege ochtend van zondag 10 juli, in een horecazaak in het centrum onenigheid met een aantal personen. Vervolgens werd hij gedwongen om in de buurt geld te pinnen. Uiteindelijk wordt hij in een auto getrokken en onder druk gezet om meer geld te regelen.
Tijdens het hele incident werd het slachtoffer ook geslagen en geschopt. Na een paar uur werd hij op de Treurenburg uit de auto gezet.
Na een onderzoek kwam de politie op 10 juli een 32-jarige verdachte op het spoor. Hij werd diezelfde avond aangehouden in een Bossche woning. De tweede verdachte, een 23-jarige man, meldde zich zondag 17 juli bij de politie. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 32-jarige verdachte is reeds voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast.