Vier inbrekers op Berenklauw gepakt mbv heli en honden

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2016 | Gewijzigd op: 09-08-2016
De poiltie heeft uiteindelijk mbv politiehonden en de inzet van een helicopter na inbraak aan de Berenklauw [Empel] vier inbrekers kunnen pakken. Rond 3.15 uur, in de afgelopen nacht van zondag 7 op maandag 8 augusisu 2016 meldde een omwonende dat iemand zich verdacht ophield bij een woning aan de Berenklauw. Toen de politie kort hierna arriveerde zagen de agenten dat de voorruit van de woning was ingeslagen en even verop een man over de straat rennen. De agent rende achter deze verdachte uit Geldorp aan en kon hem aanhouden.


Twee andere verdachten probeerden uit handen van de politie te blijven door over schuurtjes en schuttingen van tuinen van naastgelegen woningen te klimmen. Uiteindelijk werden ze met behulp van een politiehelikopter en een diensthond gespot in het water en bij het riet aan de Vogelwikke. Het ging om twee jonge mannen [19 en 21 jaar] uit Utrecht.
Na behandeling in het ziekenhuis, omdat ze door de politiehond gebeten waren, zijn ze overgebracht naar het politiebureau.
Omstreeks 5.15 uur spotte de politiehelikopter de vierde verdachte in een tuin van de woning aan de Valeriaan. Deze kon kort erop door agenten worden aangehouden.