Klachten bewoners Deutersestraat niet herkend/'inval was correct'

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2016 | Gewijzigd op: 04-11-2016
In het algemeen werden de klachten van de bewoners van het kampje aan de Deutersestraat over de massale inval op 31 oktober 2013*  op de zitting van dinsdag 1 november 2016 door de officier van Justitie Willem Bos niet herkend. Bovendien zei hij, dat de inval correct was. Dat meldt het Brabants Dagblad [dd. 4 -11-2016]. De politie heeft zich, volgens het Openbaar Ministerie, ondanks allerlei verwijten en een grote publicatie daarover in de Bossche Omroep**, niet misdragen.
Dinsdag 1 november 2016 stond een 36 -jarige bewoner terecht  voor witwassen van anderhalf miljoen euro, een feit dat hij overigens ontkende. De eis tegen hem was 21 maandengevangenistraf.  De uitspraak volgt later, na nog diverse zittingen hebben te gaan.

**In die publicatie was te lezen dat ‘invallers’ over bedden en matrassen hadden geplast. „Er zou zijn geschopt, geslagen en gediscrimineerd. Maar daarvan is ons niets gebleken”, aldus Bos. Hij zei zich te realiseren dat de inval ‘een bijzonder onaangename ervaring moet zijn geweest’. „Maar men heeft de politie ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld.”

Volgens hem hebben klagende bewoners geen gebruik gemaakt van de gelegenheid om de vermeende misstanden toe te lichten. Dat zou ook gelden voor een bewoner die zei dat een agent hem losse tanden had bezorgd.

*Zie ook de artikelen dd. 17 april 2014 'Aangeslagen gemeenteraad en bewoners na bewoenrsverslag inval Deutersestraat'
en artikel dd. 31 oktober 2013  'Massale inval Politie, Justitie en  Defensie in kampje Deutersestraat'

>>Zie ook de recent gereedgekomen  film van Ruud Bakker over Tom de Booij die zich onder mee rinzette voor de bewoners  van het  kampje Deutersestraat Film

De Documentaire Dubbelleven gaat over mensenrechten en de grenzen van idealisme. Hoe sterk kan de roep van je geweten zijn?
In DUBBELLEVEN volgen we de 88-jarige Tom de Booij in zijn verbeten strijd voor woonwagenbewoners, die met uitsterven worden bedreigd. Als hij een woonwagen wil verdedigen tegen de sloophamer, wordt hij gearresteerd. Hij zet zijn gepriviligeerde afkomst in om bij raadsvergaderingen door het land te pleiten voor de woonwagenbewoners.
In dagboekfragmenten leren we over belangrijke momenten in zijn leven