Combi-actie politie en horeca op Parade tegen geweld

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2016 | Gewijzigd op: 27-11-2016
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november 2017 hielden o.a. gemeente, politie en horeca een actie bij de Parade- hoek Kerkstraat met als doel jongeren bewust te maken van de keuze die zij hebben wanneer tijdens het uitgaan geweld tegenkomen. Op diehoek konden jongeren vrijwillig een blaastest doen en een speciale polaroid foto laten maken. Ook zijn er interviews met ze afgenomen. Uiteindelijk hebben zo’n 150 jongeren meegedaan aan de actie en met circa  225 jongeren is over het uitgaansgeweld gesproken.

....

Studenten van Avans hebben de KIES-campagne  -www.kies-hero-zero.nl  - ontwikkeld om jongeren bewust te maken dat ze een keuze hebben wanneer geweld dreigt. Tijdens de actie werkten de studenten van Avans Innovatieve Studio mee door speciale polaroid foto’s te maken van het uitgaanspubliek. Studenten van het KW1C, van de opleiding Veiligheid, hielden de vrijwillige alcoholtests. De samenwerkingspartners kijken terug op een positieve avond waarbij vooral het ‘voor en door jongeren’ in de aanpak goed werkte.

Aanpak tegen uitgaansgeweld

Op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkelde gemeente ’s-Hertogenbosch de aanpak om uitgaansgeweld tegen te gaan. In ’s-Hertogenbosch is de problematiek vergelijkbaar met andere steden. Daardoor moet de aanpak uiteindelijk op meer plekken gaan werken. In de aanpak werkt de gemeente samen met veel partijen. Zoals Koninklijke Horeca Nederland, horeca aan de Parade, GGD, Halt, Novadic Kentron, Jeugdwerk, Politie en KW1C. Er volgen nog twee actie-avonden later dit jaar.