Twee overvallen met vuurwapen [Noorderplas & Rijnstraat]

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-12-2016 | Gewijzigd op: 24-12-2016
Bij een gewapende overval in Maaspoort is  in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december 2016 op de Polsbroek een 20- jarige jongeman bedreigd. De jongen reed op een scooterlangs de Noorderplas  toen b hij door een andere scooterrijder werd afgesneden. Die eiste zijn koptelefoon en jas. Om het dreigement  kracht bij te zetten schoot de overvaller met zijn pistool in de lucht, waarna hij er met zijn Piaggio Zipscooter vandoor ging.

Het signalement:  lange 1.80 -1.90 m man van ongeveer 20 jaar  di een korte zwarte jas met capuchon droeg en vermoedelijk een spijkerbroek.  Het slachtoffer denkt dat hij al eerder -langs 't Geerke -door diezelfde man op eenzelfde manier is bedreigd .

Rijnstraat Beroving na pinpas gebruik
Ook in deze decembermaand werd op donderdagavond 23 december 2016 [ tussen half tien en kwart voor tien ] een 26-jarige vrouw op het Rivierenplein beroofd toen zij aldaar [kantoorboekenwinkel] geld had gepind.  Toen zij in de Rijnstraat terug naar haar auto liep, kwam er een man op haar af die om geld vroeg, haar bedreigde en aan haar tas rukte. De vrouw kwam ten val.
De man die ook nog een soort pistool trok, griste haar portemonnee weg en haalde er geld uit. De dader is via een brandgang gevlucht. De politie zoekt getuigen van dit voorval.