Crimineel Faysal L. mag weer terug naar zijn huis op Stapelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2017

Faysal L. mag weer terug naar huis aan de Stapelen in Maaspoort.
Burgemeester Rombouts heeft het gebiedsverbod tegen Faysal L.,  na eenschietpartij in de nacht van 19 op 20 maart j.l. op zijn huis op Stapelen in Maaspoort opgeheven. De 33-jarige Faysal werd toen uit zijn huis, waar hij met echtgenote en twwe kinderen woont, verbannen. Het was een veiligheidsmaatregel, ook gericht tegen mogelijk andere criminelen.
In een onderzoekszaak over witwassen was Faysal vorig jaar hoofdverdachte. Zijn levenstijl met onder meer dure auto's was de recherche opgevallen.
De politie blijft de buurt  in Maaspoort in de gaten houden.

Berichten van 20 en 21 maart 2017: Na schietpartij  gebiedsverbod voor Faysal L. 
Een woning aan de Stapelen is met een automatisch vuurwapen beschoten*[zie hieronder].
Dat was in de nacht van 19 op 20 maart. Het doelwit is een van de bewoners van de woning. Burgemeester Rombouts heeft vandaag besloten aan deze bewoner een gebiedsverbod op te leggen. 

De burgemeester neemt dit besluit voor zijn veiligheid en die van de andere bewoners en de buurt. Hij vindt het veiliger als de bewoner niet in of bij de woning verblijft.

 Het gebiedsverbod duurt drie maanden. Politie en gemeente houden extra toezicht in de looptijd van dit besluit. Na die periode beoordeelt de burgemeester met de politie de kwestie opnieuw*Bericht van 20 maart 2017 Huis van crimineel Faysal op Stapelen beschoten.
 In de afgelopen nacht, van 19 op 20 maart 2017/2.50 uur, is het huis van  de verdachte Bossche crimineel Faysal L.  beschoten.  Het rolluik en een raam  zijn doorzeefd met enkele kogels  Er werd zelfs door een getuige van een mitrailleur gesproken,  daarmee duidend op een kalashnikov. Vader, moeder en hun twee kinderen lagen op dat moment te  slapen.
Direct na het schietincident zette de politie een helicopter in, maar dat leverde niets op.

De 33-jarige Faysal L., die op 4 mei 2013 met nogal veel pompa  trouwde met de 32-jarige Garcia K., wordt verdacht van een witwaszaak. Daar heeft de politie vermoedens van omdat het gezin nogal uitbundig en luxe leeft met dure spulllen zonder dat er feitelijk inkomsten zijn. Ook Faysals schoonouders worden in deze affaires verdacht. 
Mogelijk geven camera's aan zijn huis  meer duidelijkheid over de daders. 
Vorig jaar kwam Faysal na een drugszaak vrij, maar raakte meteen weer op het vekeerde pad.