Bossche 16-jarige jongen verdacht in moordzaak Savannah

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-06-2017 | Gewijzigd op: 07-06-2017
In de zaak van de om het leven gebrachte Savannah Dekker is een 16-jarige jongen uit Den Bosch verdacht. Deze zaak staat los van de om het leven gebrachte  Romy Nieuwburg uit Hoevelaken waarin een 14-jarige  jongen uit Ede  werd aangehouden. En toch hebben de twee zaken veel overeenkomsten, bijv. de locatie en de plaats waar de twee zijn gevonden en de rol van social media.
De 14-jarige Savannah uit Bunschoten  is op zondagmorgen 4 juni 2017 aangetroffen in het water  bij Industrieterrein De Kronkels in Binschoten.
De Bossche jongen is dan wel leerling van het Van Maerlant College, maar daar is hij vanaf augustus niet meer gezien. De jongen uit Boschveld staat ook als liefhebber van treinen bekend met een eigen kanaal op yuotube en andere social media.

Het andere meisje, Romy  uit Hoevelaken, werd al vrijdagmiddag 2 juni 2017  aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden.
Savannah, die leerling was van het Oostwende College in Bunschoten,  kende de verdachte Bossche jongen vermoedelijk via social.media. Aanvankelijk werd vermoed dat de jongen het meisje op een bepaald adres schuil hield.