Inval politie autoverhuurbedrijf op bedrijfspark Uilenwaard

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2017 | Gewijzigd op: 09-10-2017
De politie deed wonsdagmorgen 4 oktober 2017 een inval bij een autoverhuurbedrijf in het bedrijfspark Uilenwaard  langs de rondweg. Ook werden in uiteenlopende huizen invallen gedaan omdat de Belastingdienst was getipt over het witwassen van drugsgeld uit de teelt en handel van wiet en uit de productie en handel van synthetische drugs. De bewoners van die huizen zouden banden hebben dit autoverhuurbedrijf. Daar zijn papieren mbt vergunningen en uitkeringen en of er sprake is van illegale huur, nagekeken.

Bij de inval zijn 40 auto's, waaronder een Mercedes, BMW en Porsche in beslag genomen. Ook zijn contant geld en sieraden in beslag genomen. 
In het recente verleden zijn in andere plaatsen in Brabant, zoals in Tilburg ook al verdachte auto -verhuurbedrijven bij de politie in beeld gekomen en zijn daar invallen gebeurd. Die bedrijven dienen vaak als dekmantel voor illegale praktijken. 
De inval gebeurde met op de achtergrond de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie die over een aanhouding ter plekke moet beslissen.