Gemeente sluit woning aan Buskeshoeven na schietincident

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2018 | Gewijzigd op: 15-03-2018
Ook bewoner verdacht.... 
Op last van burgemeester Mikkers sloot de politie vanmiddag [14 maart 2018] voor onderzoek de woning aan de Buskeshoeven, waar dinsdagavond 13 maart 2018 een schietpartij plaats vond. Het pand blijft afgesloten zo lang dat onderzoek  voort duurt...De bewoner zou bekend zijn bij de politie.

Er blijken in het verleden al meer malen incidenten daar te hebben plaats gevonden.  De politie  vermoedt dat de aanleidinjg van de schietpartij een ruzie is in de criminele sfeer. In de schuur achter het huis trof de recherche een vuurwapen, munitie, drugs en geld aan. 

Bericht van dinsdagmorgen 14 maart 2018 Twee overvallen
Dinsdag  13 maart 2018  is 's morgens vroeg een woning aan de Derde Hambaken overvallen. De drie in het zwart geklede daders, blijkbaar jeugdige personen, die met een ijzerenstaaf gewapend waren en maskers droegen, zijn via de achterkant en door het in slaan van een grote ruit de woning binnengekomen. Daar troffen zij een man en vrouw aan.
De binnendringers eisten geld. Bij zijn verweer raakte de man licht gewond. De drie jonge mannen zijn zonder buit via de voordeur te voet richting Klokkenlaan gevlucht.

In Rosmalen in de Buskeshoeven werd dinsdagavond 13 maart 2018,  rond half tien, een huis beschoten. De politie wist de twee verdachten aan te houden en een auto in beslag te nemen.