Gevaarlijkestoffen bij Pierson bleken nogal prikkelende kruiden tezijn

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2018 | Gewijzigd op: 22-03-2018

Kunstzinnig bedoelde stunt Pierson College leidt tot soort ‘blooperact’ met GGD & brandweer

Het mooie van dit incident is wat er aan vooraf ging. Bastion Oranje  was op 24 januari 2018 aanwezig bij een samenkomst van culturele instellingen [theater, muziek en festivals] met het bedrijfsleven voor een uitwisseling.  Daar ving toen de redactie het plan op van een bezoek door een ghost-kunstenaar aan het Piersn College in het voorjaar van 2018.  Zie bericht dd. 24-1-2018 Netwerken tussen cultuur en bedrijfsleven in Bestuurscentrum

Bestuurscentrum  op 24 januari 2018

Netwerkbijeenkomst tussen
bedrijfsleven en culturele instellingen.
Links Lucas de Waard interviewt de
directeur Alma van Bommel van het
Pierson College. Middenin Patrick
van der Weijde directeur  van Theater Artemis.
 

foto © paul kriele, 24 januari 2018.

..............................................................................  
 Terplekke interviewde  twee maanden geleden Lucas de Waard de aanwezige vertegenwoordigers van het theaterleven, culturele instellingen, festivals e.d.  en  ook die van het bedrijfsleven en scholen. De directie van het  Pierson College met Alma van Bommel  en José Peters,  vertelde uit de losse pols over de jaarlijkse stunt van de school. Dit jaar voorjaar 2018, zou er een geheim bezoek van een musicus, ontwerper,architect  en componist volgen, Deze  A. Claessen zou bij zijn drie daags bezoek ook de relatie tussen de studenten, de school en het gebouw willen ervaren en onderzoeken…en hoe de studenten zouden reageren op zo een vreemde onbekende kunstenaar en zijn kunstobject.
Dat project, dat samen met het SM's [nu Design Museum Den Bosch] en theater Artemis is opgezet, draagt de naam 'I like school and school likes me'.
Maar het was niet de bedoeling dat de studenten dat al te weten zouden komen. Maar Lucas de Waard sprak al over een primeur voor de aanwezige pers....


De redactie van Bastion Oranje, die intussen al tot publicatie van dat project was overgegaan, werd nog diezelfde avond netjes gevraagd het bericht  van de site te halen omdat  de act van deze ‘ghost- kunstenaar’ voor de studenten nog onder de pet moest blijven.

Wat geschiedde vanmorgen, 21 maart 2018… De ghostkunstenaar, die zich's morgens in de aula van de school op zijn act voorbereidde, paste voor ‘zijn te genieten ervaring’ ook enkele kruiden toe. Die waaierden vroegtijdig door het schoolgebouw, zodanig dat door één bepaald kruid enkele docenten en twee leerlingen in hun luchtwegen nogal geprikkeld raakten en een lichte hoofdpijn voelden.

Toen de directie dat ter oren kwam, maar er nog niets te herleiden viel, vond zij het wel zo verstandig de GGD  te alarmeren, die met de brandweer ter plekke verscheen.

Na een eerste hulp en wat metingen bleek dat er van giftige stoffen geen sprake was. De aula werd door een schoonmaakbedrijf gereinigd, de studenten kregen water te drinken, de spullen werden opgeruimd en de act ingetrokken.

Intussen is er een brief van de directie naar de ouders onderweg en gaf de directie op de site van de school een verklaring uit. De brief die directeur A. van Bommel woensdagmiddag  21 maart 2018 aan de ouders heeft gestuurd: >>> . Pierson College 
Intussen waren de meeste leerlingen via social media al over dit incident door hun schoolgenoten geïnformeerd.


Zo lichtte de directeur Onderwijs & Ontwikkeling, Papitha van Zinnen de stunt, die uitliep in een incident, toe.
Zinnen: ‘Het is wel voorspelbaar, maar ondanks de voorgesprekken met de kunstenaar sta je toch verbaasd dat dit project zich zo zou gaan ontwikkelen. 

Bericht van woensdagmorgen  21 maart 2018: Gevaarlijke stoffen bij Pierson College
Woensdagmorgen 21 maart 2018 kwam er een alarm binnen bij de Centrale meldkamer in de Vogelstraat over gevaarlijke stoffen. Dat zou zijn geconstateerd in de Gerard Terborchstraat achter het Pierson College. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De brandweer en GGD kwamen ter plaatse. Een persoom moest door de GGD-broeders worden nagekeken. Verdere bijzonderheden zijn niet bekend.

  Pierson College

Gelegen tussen de Bruistensingel, Aartshertogenlaan en de Gerard Terborchstraat.


foto © paul kriele, 10 september 2015. 
.............................................................................. 


Terug naar boven