Beschoten huis in Johan van de Veldestraat tijdelijk op slot

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-12-2018 | Gewijzigd op: 21-12-2018
Op last van de burgemeester heeft de politie per 19 december 2018 het huis in de Johan van de Veldestraat,  dat in de nacht van 17 december 2018 werd beschoten, voor één maand gesloten. Jack Mikkers: 'Een gebeurtenis als deze is niet acceptabel. Onze eerste zorg is de veiligheid van onze inwoners. De beste maatregel is de woning te sluiten. De bewoners wonen tijdelijk ergens anders.
In deze looptijd van het besluit wordt door de politie xtra om en op het huis gelet'.


Bericht van 18-12-2018  Huis beschoten in Johan van de Veldestraat 
In de Waalwijk-Noor werd vannacht, maandag 17 december op 18 december 2018 rond 01.00 uur een huis in de Johan van de Veldestraat beschoten. Er waren in het huis van een Marokkaans gezin de vader en drie volwassen kinderen thuis. Zij waarschuwden zelf de politie. De politie onderzoekt de zaak of er meerdere personen geschoten hebben en met welk vervoermiddel de dader[s] zijn langsgekomen en zijn gevlucht. Van de aanwezigen is niemand gewond geraakt.

De politie zegt wel dat er in de buurt een ruzie aan dit incident is vooraf gegaan. Dat wordt ook nader onderzocht.
Een gade later meldt de politie dat het gaat om een 31-jarige Bosschenaar met een lang strafblad. De man werd t drie jaar geleden al eens  veroordeeld  tot drie jaar cel voor een gewelddadige ripdeal tezamen met vier anderen. De man zou kort voor de schoten in het huis van de slachtoffers zijn geweest.