Actie burgemeester tegen overlast in en om Johan van de Veldestraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-01-2019 | Gewijzigd op: 17-01-2019
Na een maand van sluiting van de woning  aan de Johan van de Veldestraat [zie bericht dd. 21-12-2018 hieronder] heeft burgemeester Jack Mikkers, die maatregel moeten intrekken. Maar hij legt wel een gedragswijziging aan de bewoners op om woonoverlast te voorkomen. Dat staat de Wet  hem nog wel toe. 
Deze zgn. zorgwet richt zich op een ieder die de woning in gebriuik heeft en verplicht hen vanuit de woning geen overlast te veroorzaken.
Bij overtreding kan Mikkers hen een gedragswijziging opleggen.
De politie heeft bemerkt dat de dreiging gericht is op een aantal specifieke personen. De dreiging heeft indirect ook gevolgen voor omwonenden en dat geeft overlast. Vandaar de maatregel van de burgemeester. 

Bericht van 21 december 2018: Op last de burgemeester  wordt woning aan de Johan van de Veldestraat gesloten
Op last van de burgemeester heeft de politie per 19 december 2018 het huis in de Johan van de Veldestraat,  dat in de nacht van 17 december 2018 werd beschoten, voor één maand gesloten. Jack Mikkers: 'Een gebeurtenis als deze is niet acceptabel. Onze eerste zorg is de veiligheid van onze inwoners. De beste maatregel is de woning te sluiten. De bewoners wonen tijdelijk ergens anders.
In deze looptijd van het besluit wordt door de politie xtra om en op het huis gelet'.


Bericht van 18-12-2018  Huis beschoten in Johan van de Veldestraat 
In de Waalwijk-Noor werd vannacht, maandag 17 december op 18 december 2018 rond 01.00 uur een huis in de Johan van de Veldestraat beschoten. Er waren in het huis van een Marokkaans gezin de vader en drie volwassen kinderen thuis. Zij waarschuwden zelf de politie. De politie onderzoekt de zaak of er meerdere personen geschoten hebben en met welk vervoermiddel de dader[s] zijn langsgekomen en zijn gevlucht. Van de aanwezigen is niemand gewond geraakt.

De politie zegt wel dat er in de buurt een ruzie aan dit incident is vooraf gegaan. Dat wordt ook nader onderzocht.
Een gade later meldt de politie dat het gaat om een 31-jarige Bosschenaar met een lang strafblad. De man werd t drie jaar geleden al eens  veroordeeld  tot drie jaar cel voor een gewelddadige ripdeal tezamen met vier anderen. De man zou kort voor de schoten in het huis van de slachtoffers zijn geweest.