'Veilig het nieuwe jaar in,' meldt de gemeentevoorlichting

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2019 | Gewijzigd op: 01-01-2019
...

’s-Hertogenbosch kan terugkijken op een redelijk rustige jaarwisseling. De medewerkers van de betrokken (hulp)-diensten hebben met hun inzet een goede bijdrage geleverd aan een veilige en mooie jaarwisseling. Maar hier en daar waren we wel wat incidenten. Het gaat dan bijvoorbeeld om kleine brandjes op straat. Deze zijn door medewerkers van stadstoezicht en politie direct geblust. En drie autobranden en een twee woningbranden (die snel onder controle waren), waarvoor de brandweer moest uitrukken.
De sfeer in ’s-Hertogenbosch was goed en medewerkers van de hulpdiensten hebben hun werk goed kunnen doen. De politie heeft zes aanhoudingen verricht. Vier voor belediging, een voor bedreiging en een voor handel in harddrug. Door de politie zijn ook nog 7 personen aangehouden voor rijden onder invloed.

Door stadstoezicht is vanaf begin december dagelijks toegezien op vuurwerk. Volgens de eerste cijfers, is in ruim 10 gevallen proces verbaal opgemaakt en in 3 gevallen een haltverwijzing aangezegd voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. Tot 12 januari blijft er aandacht voor het afsteken van vuurwerk. De komende weken brengen we alle schade van nieuwjaarsnacht in beeld. We weten nu dat er een winkelruit, een abri, straatlantaarns en een paar vuilnisbakken zijn beschadigd. Hoe hoog de kosten zijn, is nog niet duidelijk.