Marco Kroon weer vrijgelaten/ zaak is in onderzoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-03-2019 | Gewijzigd op: 25-11-2019
Update van berichtgeving van 3 en 4 maart 2019 Bij Kroon mogelijk drugs in het spel ..
Kroon is zondagavond door twee agenten te paard betrapt.Zij hebben collega's gewaarschuwd. Vervolgens is Kroon door een assisterend surveillanceteam opgepakt. Daarbij heeft de Bosschenaar - naar achteren toe-  de ene agent een kopstoot gegeven. . Dat hebben getuigen verklaard. Die ene agent hield er een bloedneus aan over. Onderzocht wordt nog of Kroon drugs had gebruikt.

Update: maandagmiddag 4 maart 2019/ 16.30 uur Kroon weer vrij
Marco Kroon is na verhoor ivm zijn agressie tegen een agent zondagavond 3 maart 2019, die hem aanhield vanwege wildplassen, vrijgelaten. Kroons advocaat Geert-Jan Knoops bevestigt dat Kroon carnavalszondagavond was aangehouden in het centrum van Den Bosch. Hem was nog geen details bekend.

Bericht van maandagmorgen 4 maart 2019: Majoor Marco Kroon opgepakt na kopstoot tegen agent
De Bossche majoor Marco Kroon, voormalig kapitein in Afghanistan [waarover hij een boek 'Danger Close' schreef] , en geridderd tot Commandeur in de Willemsorde, is zondagavond 3 maart 2019 door de politie opgepakt na een kopstoot tegen een agent. Dat meldt het Brabants Dagblad.
 Kroon kreeg ruzie met een agent nadat hij betrapt werd op wildplassen. De  Marechaussee noemt  geen naam maar zegt alleen dat er een militair is aangehouden.

De in de Graafsewijk
geboren Marco Kroon die op 11 december 2013 met Mirjam van den Hoven trouwde.


foto © paul kriele,
1 november 2013.