Grote controle drugs in 7 grow-en coffeeshops

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2009 | Gewijzigd op: 29-05-2009
Bij een grootse controle door politie, gemeente, Voedsel -en Warenautoriteit en de belastingdienst [tezamen 40 man met speurhonden] donderdagmiddag 28 mei 2009 bij vijf coffeeshops en twee growshops zijn met name in de growshop in de Boksheuvelstraat [West I] onregelmatigheden naar boven gekomen.
De controle richtte zich op de AHJOG-criteria* , overtreding van de Opiumwet, de naleving van de administratieve en fiscale verplichtingen alsmede de gemeentelijke regels en voorschriften. Omstreeks 15.00 uur betraden de beambten tegelijkertijd de verschillende panden. Alle aanwezigen, zowel personeel als bezoekers, dienden zich te legitimeren. Daarmee werd vastgesteld dat er zich geen minderjarigen in de verschillende coffeeshops bevonden. Nadat bezoekers weg waren werden de panden doorzocht en de administraties bekeken.
Bij een coffeeshop aan de Maastrichtseweg  is een 32-jarige bezoeker uit Boxtel aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De politie trof bij een growshop aan de Boksheuvelstraat drie dozen met totaal 274 hennepstekjes aan. Ook een nog onbekende hoeveelheid wiet, dat in kistjes bij de toonbank werd bewaard, werd meegenomen. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt. De gemeente onderzoekt of in verband met bovenstaande tegen dit bedrijf bestuursrechterlijke maatregelen getroffen kunnen worden. Van hetzelfde bedrijf inde de belastingdienst een vordering van € 11.575. Het bedrijf kreeg een waarschuwing van de gemeente in verband met de aanwezigheid van teveel chemicaliën.
Voor het overige werden enkele waarschuwingen uitgedeeld in verband met overtreding van het rookverbod en incomplete boekhouding. De gewaarschuwde bedrijven kunnen op een hercontrole rekenen.

*AHJOG
=vastgelegde afspraken met de eigenaren aangaande :
A = Affichering; er mag geen reclame worden gemaakt;
H = Harddrugs; er mogen geen harddrugs verkocht worden;
J= Jongeren; er mag niet aan minderjarigen (onder de 18 jaar) verkocht worden;
O = Overlast; er mag geen overlast voor de omgeving worden veroorzaakt
G = Gram; er mag niet meer dan 5 gram softdrugs per persoon verkocht worden.
De maximale handelsvoorraad in een coffeeshop mag niet meer dan 500 gram zijn