Eis 15 jaar voor 22-jarige verdachte van schietpartij in Empel in 2019

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2020 | Gewijzigd op: 02-09-2020
Tegen de 22-jarige verdachte van de schietpartij van vorig jaar op zondagavond 4 augustus in de Godschalxstraat in Empel [zie hieronder] eiste het Openbaar Ministerie 15 jaar. Een  tamelijk hoge straf, maar de officier vond het een koelbloedige daad die behalve één gewonde, ook nog tot doodsgevaar voor minstens drie andere zou hebben geleid. 
De vermoedelijke jonge dader schoot in die nacht op een auto met daarin vier inzittenden. Er viel 'slechts' één slachtoffer, een 27-jarige Bosschenaar. Die zich met een schotwond,  kort na middernacht, meldde bij de Eerste Hulp van het Jeroen Boschziekenhuis.
Aan het schietincident was blijkbaar een ruzie vooraf gegaan. Dat bekende de verdachte die na het voorval naar  België was gevlucht, waar de politie hem enige dagen later aanhield. Maar hij ontkende in de rechtszaak bij de Bossche rechtbank op maandag 1 september 2020, dat hij geschoten zou hebben. Maar de aanslag en de vondst van 12 kogelhulzen op straat die correspoderen met kogels die in de slaapkamer werden aangetroffen, en ook nog eens het DNA van de verdachte bevatte,  leverden naar diens spoor. De slachtoffers hadden ook nog eens zijn naam genoemd. Getuigen spraken tegen de politie over meerdere incidenten die nacht voorafgaand aan de schietpartij.

Al met al voor een poging vier mensen van het leven te beroven, met gevaar voor voorbijgangers, was reden genoeg voor de officier om 15 jaar gevangenisstraf te eisen. 

Bericht van 5 ausgustus 2019 Schietincident in Empelse Godschalxstraat
Naar nu blijkt heeft zich op zondagavond 4 augustus 2019, rond half tien, in de Empelse Godschalxstraat een schietparij voorgedaan. De politiesurveillance die ter plaatse kwam, trof wel enkele hulzen aan,  maar -vooralsnog- geen gewonden.
Het kostte de agenten moeite de ware toedracht vast te leggen. Omdat er vlakbij ook iets zou zijn gebeurd: een scooterridjer zou een ruit hebben ingegooid.
Pas later, 's nachts, meldde zich een slachtoffer van het schietincident in het Jeroen Boschziekenhuis