Politie gaat vaker hufterig rijgedrag aanpakken

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2019
De politie krijgt vaker meldingen van inwoners uit de binnenstad over auto’s die veel te hard rijden. Dat gedrag leidt tot onveilige situaties en geeft inwoners en bezoekers een onveilig gevoel. De politie heeft voornemens dat gedrag vaker aan te pakken.

Samen met de sociale recherche heeft de politie  in september en oktober 2019 uiteenlopende avondacties gehouden waarbij gekeken werd naar het verkeersgedrag, technische staat van de auto’s en het gebruik van alcohol. De politie spreekt van een flinke resultaat. Niet mis!

Burgemeester Jack Mikkers: “Hufterig rijgedrag? Het kan niet zo zijn dat autobestuurders zorgen voor gevaarlijk weggedrag en anderen een onveilig gevoel geven. Je ziet dat dit soort acties, waarbij we als overheid samenwerken, succesvol is. Ons voornemen is dan ook om dit vaker te gaan doen.”
Bij de controle van 31 oktober 2019 inden we voor €2200 aan openstaande boetes en werden vijftig bekeuringen uitgedeeld. : Dat was voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden en door rood rijden. Verschillende mensen droegen geen autogordel, en kregen daar een bekeuring voor. Ook het niet hebben van een geldig rijbewijs, het zonder verzekering of met kapotte verlichting rijden werd bekeurd.
Bij de controle hebben we ook een wietdealer opgepakt. Hij had behalve een grote hoeveelheid softdrugs ook harddrugs bij zich had. Bij eerdere controles is een aantal bestuurders van dure auto’s met buitenlandse kentekens aangehouden. Zij moesten alsnog belasting betalen.