Politieactie horeca en illegale bewoning in Veemarkkwartier&Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-01-2020 De politie heeft vrijdag 31 januari 2020 samen met de douane in het Veemarktkwarier en in de Kruiskamp een controle uitgevoerd bij 10 horeca-ondernemers en in vijf woningen voor gezamenlijke huisvesting van werknemers.
..

Drugs en tabak
Bij ondernemers van shishapijpen werd in totaal circa 70 kilo illegale tabak aangetroffen. In een horecazaak waar shisha wordt gerookt, ongeveer 7 kilo. De tabak is in beslag genomen. De ondernemers krijgen van de douane een boete en een naheffing.
In een andere horecazaak werd een persoon aangehouden, die een controleur met de dood bedreigde. In een coffeeshop was in een kantoortje een te grote handelsvoorraad aanwezig, waarvan ook nog eens een deel verstopt was. Het gaat in totaal om ongeveer 50 kilo. Voorraad  en € 13.000 heeft de politie in beslag genomen. Mogelijk is dat verkregen uit criminele activiteiten.
De politie onderzoekt of deze constateringen gevolgen hebben voor de exploitatie- en de horecavergunningen..

Burgemeester Mikkers: “Veiligheid en leefbaarheid is een groot goed.Een veilige plek om te wonen en te werken, is daar absoluut onderdeel van. Gelukkig delen de meeste inwoners en ondernemers dit. Die mensen die de regels overtreden, pakken we aan”.
Woningen
De onderzochte woningen worden door werkgevers gebruikt voor hun werknemers. Dat kan leiden tot uitbuiting en/of ondermijning. Ondermijning is de vermenging van de onder- en de bovenwereld. Er was ook sprake van slechte woonomstandigheden en brandonveiligheid.