Pilot met korte wapenstok

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2020 | Gewijzigd op: 17-09-2020
'Den Bosch' heeft zich aangemeld voor de pilot korte wapenstok van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook de politie en het Openbaar Ministerie hebben  hiermee ingestemd.
Burgemeester Jack Mikkers: “Onze handhavers moeten hun werk zo veilig mogelijk kunnen doen. Dat betekent dat zij over de hulpmiddelen moeten kunnen beschikken die hieraan meehelpen. In onze ogen valt daar ook de wapenstok onder, net als de bodycam.”
 
Handhavers op de rug gezien met een vest met daarop "Handhaving"

Gemis De handhavers geven aan de wapenstok in hun dagelijkse werk te missen. Zij komen in situaties waarbij het nodig is middelen te hebben om zichzelf te beschermen. Ook merken ze dat sommige groepen hen op een andere manier benaderen sinds zij de wapenstok niet meer dragen.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt de aanvraag binnenkort. Wanneer ‘s-Hertogenbosch de pilot toegewezen krijgt, start de pilot waarschijnlijk dit najaar.

Bericht van 26 mei 2020: Protest door BOA's ingediend bij burgemeester Jack Mikkers 
 

Vanmiddag, dinsdag 26 mei 2020, hebben twaalf  BOA's uit protest over hun beperkte uitrusting voor het stadhuis een protest ingediend bij burgemeester Jack Mikkers. Deze Buitengewoon Opsporings Ambtenaren zeggen dat zij agressie en geweld ervaren omdat zij noch een wapenstok noch pepperspray in hun uitrusting hebben. Dat is algemeen bekend. Daarom reageert het publiek extra agressief op hen. 
Minister Grapperhaus en Mikkers reageren dat deze middelen zijn voorbehouden aan de politie.