Politie rolt laboratorium en hennepkwekerijen op

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2009 Vandaag woensdag 1 juli 2009 heeft de Bossche politie in een schuur aan de Doornikstraat een compleet ingericht laboratorium voor synthetische drugs opgerold en in een bedrijfspand op het Vogelplein is een zeer professionele hennepkwekerij ontruimd. Verder werden nog eens in de Kruiskamp en op Oost  twee hennepkwekerijen ontmanteld.

In de kwekerij voor synthetische drugs in de Doornikstraat [Kruiskamp/Belgische buurt] stonden in totaal 9400 planten, waarvan 7500 stekken. Die zijn meegenomen evenals de apparatuur. Een 40-jarige Bossche is aangehouden. De schuur staat hier achter een tussenwoning.  Door explosiegevaar tijdens de productie was er sprake van een gevaarlijke situatie. De 44-jarige hoofdbewoner meldde zich later vrijwillig aan het politiebureau.
Op de zolder van een woning in de Willem Barentszstraat stond een hennepkwekerij met ruim 200 planten en in een huis aan de Rijnstraat stonden totaal 490 planten. De elektriciteit werd op beide adressen buiten de meter om afgetapt. De hoofdbewoner aan de woning aan de Willem Barentszstraat is ter plaatse gehoord. Op het tweede adres was niemand aanwezig.