Roma's demonstreren bij RWS na 'huizenaankoop met crimineel geld'

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-08-2020 | Gewijzigd op: 25-08-2020
Omdat de ministers Grappenhaus en Hoekstra de Romafamilie R. uit Rosmalen beschuldigen van huizen gekocht met crimineel geld te hebben gekocht, demonstreren dinsdagmorgen een dertigtal volwassen plus tien kinderen bij het gebouw van RWS aan de Zuidwal. Die plek is gekozen omdat RWS ivm de omlegging van de Zuid-Willemsvaart indertijd twee huizen aan de Graafsebaan van hen heeft gekocht. Dat is hun verweer tegen die - de volgens hen -onjuiste beschuldiging waarvoor enkele familieleden  de cel in moeten. Auto's op de stoep geparkeerd, kinderen dragen borden met daarop 'Razzia's' en de namen van de ministers Grappenhaus en Hoekstra. 
De politie was massaal aanwezig, maar de protestdemonstratie verloopt rustig  met veel gepraat tegen de agenten.Daarbij eisen zij een gesprek met minster Grappenhaus. 

Nadat de rechtbank in 2016 tien familieleden R. tot celstraffen had veroordeeld, gingen zij in hoger beroep. Die wordt maandag 31 augustus 2020 hervat.
Dinsdagmorgen 25 augustus  2020: Demonstratie van enkele Romafamilies uit Rosmalen voor het gebouw van RWS op de Zuidwal als protest tegen een valse beschuldiging door Justitie van aankoop van huizen met crimineel geld. foto's © paul kriele, 25 augustus 2020.