Demonstratie tegen coronaregels ontbonden/ 2 arresttaties

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2020 | Gewijzigd op: 17-10-2020

Zaterdagmiddag 17 oktober 2020 liet  burgemeester Jack Mikkers, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, de demonstratie in de stad tegen de coronaregels, vroegtijdig moeten ontbinden. De merendeels jongeren kwamen bijeen om tegen de spoedwet die maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het houden aan de 1,5 m afstand, te protesteren. 
Met de vertegenwoordigers van de demonstranten waren afspraken gemaakt over het houden van de tocht. Op basis daarvan heeft de burgemeester eerder ook toestemming verleend. Maar de demonstranten hielden zich niet aan de afspraken.
Zo werd van de afgesproken route afgeweken en hielden de demonstranten zich niet aan de 1,5 meter afstand. In overleg met de organisatie werd de demonstratie beëindigd.
De tocht startte rond 14.00 uur bij stadion de Vliert en ging zo via de Graafseweg en Hinthamereinde naar de binnenstad.I n de Hinthamerstraat  werden de paar honderd man/vrouw door de ME met de wapenstok tegengehouden. Vervolgens trokken de demonstaneten naar het Zuiderpark waar de ME een einde maakte aan de demonstratie.
De politie heeft tijdens de protesttocht twee  personen gearresteerd.