ME onderzoekt Schietpartij Parallelweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2009 | Gewijzigd op: 08-07-2009


Bericht van 8 juli 2009
De politie is nog niet veel wijzer geworden na het onderzoek naar de schietpartij van maandag 6 juli 2009 op de Parallelweg.  De twee gewonden geven weinig prijs en naar de rol van de gevluchtte -al of niet- dader is het nog gissen. Ook over de aanleiding tast de politie in het duister. Er was in ieder geval was er sprake van een levering van goederen of diensten.
Bericht van dinsdag 7 juli 2009.
De Mobiele Eenheid gaat dinsdagmorgen 7 juli 2009 de omgeving van de schietpartij op de Parallelweg van maandagavond laat  onderzoeken naar eventuele wapens en sporen. Tot die tijd zal de Parallelweg tussen de Veemarkt en de Paardskerkhofweg afgesloten blijven voor het verkeer.
Bij dat schietincident raakte een 49-jarige man uit Berkel-Roodenrijs en een 29-jarige man uit Tiel zwaar gewond.

Bericht van maandagavond laat:
Vanavond 6 juli 2009 is er kort voor elf uur een schietpartij geweest op de Parallelweg De technische recherche stelt momenteel een onderzoek in. Er zijn twee gewonden gevallen. Het schietindicent vond plaats op de Parallelweg ter hoogte van APK Bandenservice Brabant.

De locatie van de schietpartij is op de Parallelweg nabij nr. 56, waar APK autoservice Brabant is gevestigd. Vanwege het onderzoek is de Parallelweg voorlopig afgesloten.
Agenten doen intussen een buurtonderzoek.

foto's © p[aul kriele, 6 juli 2009 00.00 uur.
In het donker zijn de donkere pakken van de Technische Recherche  [r.] nauwelijks te onderscheiden.

Politiewoordvoerder Eric Passchier meldt dat er twee mannen ernstig in het onderlichaam werden gewond door een schietpartij kort voor  23.00 uur op maandagavond 6 juli 2009.
De identiteit en leeftijd en dergelijke van de slachtoffers  is hem nog niet bekend.
Op de parkeerplaats langszij het spooremplacement stonden twee bestelbussen. Van een ervan stond de deur open. Naast de andere lag een gewonde man. Daar tegenover, in de groenstrook bij een boom, lag het tweede slachtoffer. Getuigen zagen nog iemand wegrennen richting Veemarkt. Volgens Passchier is niet bekend of dit een verdachte was. 


Terug naar boven