Twee verdachten van ruzie in Kerkstraat [30-10-2020] nog zoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-05-2021 | Gewijzigd op: 08-05-2021
Nog twee geweldplegers van incident Kerkstraat [dd.30-10-2020] zoek
Van  een groep van 22die op vrijdag 30 oktober 2020 in de Kerstraat ernstig te keer gingen tegen vier vrienden, heeft de politie nog twee resterend op de lijst staan. Vanaf een mediacampagne [start medio april ] hebben zich eerst 17 en daarna nog drie gemeld. Van  twee van de 22 blijven de foto’s op de website van Bureau Brabant staan. Het ging om een achtervolging door een groep van 22 [merendeels Vughtse en Bossche jongens] die vier anderen vanaf de Parade achterna zaten. Tot in de Kerkstraat waar de vier al slaand en schoppend werden bejegend. De politie sprak van een ernstig geval van geweldpleging tegen een groepje van vier vrienden. Drie van de groep werd al eerder aangehouden..
De ruziënde groep tegende vier vrienden bij Grieks restaurant Rhodos voor de deur. 
foto© camerabeelden gemeente

Bericht van 23 april 2021 17 van de 22 verdachten ruzieincident Kerkstraat [30-10-2020]  meldden zich 
Als reactie op de plaatsing op internet van foto's van de verdachten van de mishandeling op 30 oktober vorig jaar in de Kerrkstraat hebben zich 17 verdachten gemeld. Vijf van de 22 deden dat nog niet en zullen vanaf 3 mei a.s. herkenbaar in beeld worden gebracht.
Deze nu bij de politie bekende verdachten gaan een verhoorcircuit in waarop Justitie bepaalt of en hoe zij vervolgd zullen worden.

Bericht van 19 april 2021 Politie gaat  foto's verdachten mishandeling Kerkstraat dd. 30 oktober 2020 op internet plaatsen
De politie gaat foto's van 22 verdachten van de gewelddadige ruzie in de Kerkstraat op  30 oktober vorig jaar op internet in het programma 'Bureau Brabant' van de politie zetten. Eerst nog verscholen achter een balkje. Degenen die zich niet melden worden daarna vol in beeld gebracht.
De groep jongeren - volgens de politie merendeels afkomstig uit Vught waren en zijn vastgelegd op camera's -  heeft toen 's avonds rond 23.30 uur op 30 oktober 2020 bewust een viertal jongeren vanaf de Parade  achterna gezeten en in de Kerkstraat belaagd, ingesloten, mishandeld, geschopt en van een mobiel beroofd. Van hen werden er slechts drie door de politie toen gepakt.
Bij de eerste  berechting eiste de officier van Justitie dat alle verdachten worden voorgeleid. Daarom wordt nu door de politie via de tv een oproep gedaan gericht aan getuigen of familie of vrienden die de verdachten denken te herkennen of er informatie over kunnen geven.Bericht van 18 februari 2021 De eerste verdachten van  de geweldadige ruzie in de Kerkstraat voorgekomen.
Een van de vechtersbazen bij gewelddadige ruzie op 30 oktober 2020  in Kerkstraat hoorde  80 uur taakstraf eisen. De officier van justitie vond 120 uur en schadevergoeding gewenst. De 18-jarige knaap was er een van een groep van  5-6 knapen, die  zo maar een jongen achtervolgde en in de Kerkstraat zich met geweld op hem los lieten gaan. Het slachtoffer lag al op de grond toen hij nog in zijn gezicht werd geschopt. Daar hield hij een gebroken neus aan over.
Voor de 18-jarige verdachte, die overigens nog zonder strafblad is, was dit incident min of meer een revanche van een ruzie die vorig jaar over een vermeende diefstal  van de scooter van het slachtoffer had plaats gevonden bij een cafetaria in de Rompertpassage. 
Voor de officier van justitie moeten allen uit de groep voor dat fors geweld opdraven. 


Bericht van 31 oktober 2020: Arrestaties van drie jongens na gewelddadige ruzie in Kerkstraat
De politie heeft vrijdagavond 30 oktober 2020 drie minderjarige jongelui opgepakt. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een ruzie met geweld in de Kerkstraat. Het ging om twee groepen jongeren die met elkaar slaags raakte. De ene groep van vier kwam lopend vanaf de kruising Hekellaan- Pettelaarseweg onderweg een groep van 25 jongens tegen van wie sommigen een bivakmuts droegen en anderen een mondkapje op hadden. Dat kwam bedreigend over bij de vier, waarop zij wegrenden. Maar de andere- grotere- groep kwam hen tot in de Kerkstraat achterna. Daar werden de vier tegen de grond getrapt. Dat bleef aanhouden, maar een van de slachtoffers wist te ontkomen en belde 112.
Bij de komst van de politie rende de grotere groep weg, maar in de achtervolging wist de politie twee van hen aan te houden. Na het lossen van waarschuwingsschoten wordt ook nog een derde verdachte knul opgepakt.
De uit Vught afkomstige jongens van 15-17 jaar zitten voor ondervraging opgesloten op het politiebureau.

Terug naar boven