Eerste verdachte van gewelddadige ruzie in Kerkstraat voorgekomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2021 | Gewijzigd op: 18-02-2021
Een van de vechtersbazen bij gewelddadige ruzie op 30 oktober 2020  in Kerkstraat hoorde  80 uur taakstraf eisen. De officier van justitie vond 120 uur en schadevergoeding gewenst. De 18-jarige knaap was er een van een groep van  5-6 knapen, die  zo maar een jongen achtervolgde en in de Kerkstraat zich met geweld op hem los lieten gaan. Het slachtoffer lag al op de grond toen hij nog in zijn gezicht werd geschopt. Daar hield hij een gebroken neus aan over.
Voor de 18-jarige verdachte, die overigens nog zonder strafblad is, was dit incident min of meer een revanche van een ruzie die vorig jaar over een vermeende diefstal  van de scooter van het slachtoffer had plaats gevonden bij een cafetaria in de Rompertpassage. 
Voor de officier van justitie moeten allen uit de groep voor dat fors geweld opdraven. 


Bericht van 31 oktober 2020: Arrestaties van drie jongens na gewelddadige ruzie in Kerkstraat
De politie heeft vrijdagavond 30 oktober 2020 drie minderjarige jongelui opgepakt. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een ruzie met geweld in de Kerkstraat. Het ging om twee groepen jongeren die met elkaar slaags raakte. De ene groep van vier kwam lopend vanaf de kruising Hekellaan- Pettelaarseweg onderweg een groep van 25 jongens tegen van wie sommigen een bivakmuts droegen en anderen een mondkapje op hadden. Dat kwam bedreigend over bij de vier, waarop zij wegrenden. Maar de andere- grotere- groep kwam hen tot in de Kerkstraat achterna. Daar werden de vier tegen de grond getrapt. Dat bleef aanhouden, maar een van de slachtoffers wist te ontkomen en belde 112.
Bij de komst van de politie rende de grotere groep weg, maar in de achtervolging wist de politie twee van hen aan te houden. Na het lossen van waarschuwingsschoten wordt ook nog een derde verdachte knul opgepakt.
De uit Vught afkomstige jongens van 15-17 jaar zitten voor ondervraging opgesloten op het politiebureau.