Politie zet pand Wagnerlaan, na vondst hennepkwekerij op slot

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2021 | Gewijzigd op: 16-02-2021
De eigenaar W. [51 jaar] van vijf Bossche horecazaken die woont in de Wagnerlaan, is voor drie maanden zijn huis uitgezet. De politie heeft iov de gemeente het pand tijdelijk gesloten. Daar werden in november 2020 onder meer een paar honderd hennenplanten, contant geld en een paar dure horloges aangetroffen. De advocaat van de verdachte bewoner verwijst naar een klusjesman die in huis heeft gewerkt. Over diens werkzaamheden en zijn bekendheid met de kelder in het pand bestaat nog al verwarring.
Maar de gemeente houdt de eigenaar verantwoordelijk voor de kwekerij die daar in de kelder was en  waarvan van een voorgaande kwekerij nog sporen zichtbaar waren. Er zou ook illegaal stroom zijn afgetapt. Onbekend is wat de politie met de gegevens van de klusjesman in haar onderzoek doet.

Bericht van 26 november 2020 Politie treft in pand Wagnerlaan hennepkwekerij aan 
De politie heeft woensdagavond  25 november 2020 in een villa op Zuid een hennepkekerij  ontmanteld. Het ging om 750 planten. die zijn afgevoerd en worden vernietigd. Het gaat om W., een bekende Bossche horecaman met vier zaken in de stad [Bottles & Bites, Blondt, Velvet en Cinq]. Hij  is 51 jaar en zijn partner van 30 jaar. Beiden werden aangehouden en mee genomen naar het bureau. De vraag is of zij aan de rechter commissaris worden voorgeleid.  De villa in de Wagnerlaan, was elf jaar geleden, toen W. op vakantie was en het pand in een verbouwing verkeerde, nog meer dan een jaar gekraakt geweest.* 
De politie wil in de villa, die vandaag [26-11-2020] nog door een beveiligingsbedrijf wordt bewaakt, verder onderzoek doen.

*De kraak gebeurde door vijf krakers in december 2008. Na een kort geding op 17 februari 2010 werden de krakers gesommeerd de villa per 1 maart 2010 te verlaten. Zij spraken over een onbewoond pand terwijl de eigenaar W. aantoonde met papieren van de aannemer, dat er wel van bewoning sprake was.