'Veenbrand' in Graafsewijk/ Noodverordening ingesteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2021 | Gewijzigd op: 01-01-2021
..


Bericht  van 1 januari 2021 /12.00 uur Gemeente bericht over stand van zaken en  traject naar verdachten en schaderegeling

De gemeente kijkt terug op, voor een overgroot deel van de stad, rustige jaarwisseling. Onrustig was het  op Oost. 
Gemeente en politie richten zich vandaag en morgen op het behouden van de huidige situatie, en het gevoel van veiligheid voor iedereen terug te brengen. Burgemeester Jack Mikkers zegt dat bijvoorbeeld de schade die aan bezittingen van inwoners en andere partijen wordt toegebracht, moet worden geregeld. 'Samen met onze partners gaan we de relschoppers aanpakken. Er zijn daarvoor al verschillende beelden beschikbaar'.

Bericht van zaterdagmorgen 1 januari 2021 //09.45 uur Passerende suhsibezorger komt met schrik vrij bij ontploffend  vuurwerk
Een op de Graafseweg passerende sushibezorger op een scooter raakte niet gewond ondanks dat hij een hoeveelheid zwaar vuurwerk passeerde dat juist de lucht in vloog.

Ondanks de hieronder afgekondigde noodverordening, met aanwijzing van een veiligheidsrisicogebied,  werden er rond half drie in nde afgelopen nacht toch twee auto's in brand gestoken.  Eentje op de Graafseweg waar -op afstand- gecontroleerd werd geblust. En er was ook een autobrand  op de Boschmeersingel [buiten het  aangewezen gebied vallend]. 

Bericht van 31 decembe r2020:/ 22.00 uur Noodverordenig met aaanwijzing tot risicogebied tussen stadion en de Aa
Burgemeester stelt  via een noodverordening het gebied tussen het Stadion De Vliert en de Zuid-Willemsvaart aan als veiligheidsrisicogebied.

 Naar aanleiding van de ongeregeldheden in de Graafsewijk heeft  burgemeester Mikkers een deel van de stad -Oost bestempeld als veiligheidsrisicogebied. Dat geeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren en voertuigen te controleren. Ook worden de  toegangswegen naar dit gebied gecontroleerd"
Het gebied bestaat uit de straten Stadionlaan, omgeving Victorialaan, Graafseweg, Pastoor van Thiellaan, Vincent van Goghlaan, de waterweg Aa tot aan de brug bij de Jan de Barlaan. Ook de Jan Schöfferlaan, Mgr. Diepenstraat en Aartshertogenlaan horen bij dat gebied.
De maatregel wordt genomen vanwege de onrust in die gebieden. Jongeren hebben een auto omver gegooid en in brand gestoken en werd de politie bedreigd met vuurwerk. Deze noodverordening geldt tot zaterdag 2 januari 2021/ 17.00 uur. Mogelijk langer, aldus Mikkers.

Burgemeester Jack Mikkers: “Onacceptabel hoe deze mensen zich misdragen, en zorgen voor onrust, overlast en vernielingen. Agressie en geweld tegen hulpdiensten tolereren we niet, en zullen we aanpakken. Ondanks eerdere waarschuwingen van de gemeente waren er donderdagavond toch ongeregeldheden in de stad. In de Graafsewijk werd onder andere een auto in brand gestoken en gooiden jongeren vuurwerk naar de politie. De gemeente zei eerder te willen inzetten op gesprekken en voorkomen van ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling, maar moet nu toch hardere maatregelen treffen.

Berticht van 31 december 2020/ 20.00 uur:  Inzet politie en ME in Graafsewijk na bedreiging van zwaar vuurwerk en auto in brand
 Het leek op rellen in Veen maar vanavond had de Graafsewijk zijn eigen oudjaarseditie. Er werd door groepen jongeren verspreid over de wijk vuurwerk afgestoken. Ook stond er een auto in brand. Een politieheli vloog rond 19.0uur enige tijd boven de wijk.
De auto was door jongeren omver gegooid en daarna met zwaar vuurwerk in brand gestoken. De brandweer verscheen vanwege het zware vuurwerk en de dreigende sfeerr niet ter plaatste. Maar de ME was wel met tientallen manschappen op de achtergrond aanwezig. 
Eenmaal op sterkte aanwezig hielp vervolgens de ME de brandweer de autobrand te blussen.

Terug naar boven