Spectaculair auto-incident[Tesla] op hoek Zuidwal-Hekellaan-Oude Dieze

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2021 | Gewijzigd op: 02-01-2021
Spectaculair auto-incident [Tesla] op hoek Zuidwal-Hekellaan-Oude Dieze
De sitiuatie op de Oude Dieze waar de Tesla uiteindelijk tot stilstand kwam. De
bestuurder werd in de ambulance eerst nog door GGD-broeders onderzocht.voordat hij toch licht gewond naar het ziekenhuis werd vervoerd.

foto's ©  esther vijverberg, 1 januari 2020/16. 30 uur.


Rond 16.15 uur op vrijdag 1 januari 2021 vloog een Tesla op de kruising Zuidwal- Pettelaarseweg- Hekellaan met hoge snelheid uit de bocht richting Oude Dieze. Daar kwam de wagen, na tegen de stoeprand geketst te hebben, tegen de muur van het Rode Kruispand tot stilstand, maar botste intussen ook nog tegen enkele daar [Oude Dieze] geparkeerd staande auto’s.
De oorzaak is vermoedelijk een onwel geraakte bestuurder. Maar gezien de inspectie van de brandweer kan de techniek van de Tesla niet uitgesloten worden. De man, nog totaal versuft, werd door omstanders [en niet door de brandweer..!] uit zijn auto getrokken,  op een stoel gezet en een glas water aangeboden.
De bestuurder was niet ernstig gewond maar werd wel door de GGD voor observatie meegenomen. Onderweg ramde de wagen ook nog een lantaarnpaal,een stoplicht en een verkeerszuil en verloor een van zijn wielen. Enkele kinderen die ter plaatse op de stoep liepen, kwamen met de schrik vrij.
De calamiteitendiensten brandweer, ambulance en politie met motoren en surveillancewagens waren massaal aanwezig. De straten in de omgeving van het kruispunt Oude Dieze Triniteitstraat zijn voor enige tijd voor onderzoek en verhoor van getuigen en slachtoffer afgezet.
Bergingsbedrijf Logicx heeft de Tesla- na een eerste onderzoek- weggesleept.