Lichaam man in Heiniswiel gevonden

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-07-2009 | Gewijzigd op: 12-07-2009
Vanmorgen -zondag 12 juli 2009 - ontdekten passanten rond 11.00 uur het lichaam van een 'oudere' man in de plas van de Heinis aanpalend aan de Reitscheweg/Heinisdijk.
De politie stelde met de Technische Recherche meteen een onderzoek in.  Gezien het feit dat de nabestaanden nog onbekend zijn met het incident gaf de politie geen identiteit van het slachtoffer prijs.

Mbv de brandweer is het lichaam uit het water gehaald en naar het mortuarium vervoerd voor een lijkschouwing.
Aan de hand van persoonlijke bezttingen  [o.a. een portemonnee] is de politie achter de identiteit van de verdronken man gekomen. Overigens is het nog de vraag hoe het slachtoffer van de herenfiets is geraakt -die langs de weg lag - en van het  talud in het water terecht is gekomen.
Politiemededeling zondagnamiddag:
De politie deelt mee dat de bewuste 63-jarige man een natuurlijke dood is gestorven. Dat is uit de schouw gebleken.  
Het slachtoffer is vermoedelijk onwel geworden en daarna te water geraakt.

Op de kruising Reitscheweg Heinisdijk - gezien vanaf de Heinis - is de man van de fiets geraakt en in het water terecht gekomen. Uit een lijkschgous is gebleken dat de man, mogelijk nadat ie onwel was geworden, een natuurlijke dood is gestorven.  De Reitscheweg gezien vanaf Soetelieve. Rechts de Heinisdijk. Rechts achter de plas waarin het slachtoffer is aangetroffen.
 De degelijke herenfiets van het slachtoffer wordt door de TR onderzocht. foto's © paul kriele, 12 juli 2009.