Rechtbankzitting met crimineel Daan C. [o.a.schietpartij 't Huukske]

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2021 | Gewijzigd op: 10-04-2021
Op de zitting van de Bossche rechtbank van vrijdag 9 april 2021 meldde de rechtbankofficier dat bij de inval in de woning van Daan. C. [zie bericht hieronder] aan de Geulweg voor  € 37.650 aan contant geld en enige valse paspoorten zijn aangetroffen. Het is Justitie gebleken dat  Daan met drie mede verdachten handelde, behelve in xtc, ook in cocaïne en crysal met. Bij die inval van januari zou ook een dure Mercedes in beslag zijn genomen. Behalve Daan C. zitten ook zijn schoonbroer en diens broer in voorarrest.  Bron: Brabants Dagblad dd.10042021.

Bericht van 22 januari 2021: Inval bij Bossche crimineel Daan C. aan de Geulweg.
Maandag 18 januari 2021 heeft de politie, versterkt door een panterswagen van de Dienst Speciale Interventie,  een inval gedaan bij Daan C. aan de Geulweg in Noord. De 49-jarige Bosschenaar was dit keer [maar niet in oktober 2020]  aanwezig en werd van zijn bed gelicht en in de boeien geslagen en afgevoerd.Voorlopig moet hij veertien dagen vast zitten in afwachting van een voorgeleiding. Daan wordt verdacht van een grootscheepse productie van synthetische drugs. Hij blijkt ook iets te maken te hebben met de drugslaboratoria in Veghel en Terneuzen, waar de politie in oktober 2020 invallen deed.
De aanhouding van Daan C., is er eentje uit drie verdachten van de productie van synthetische drugs, afkomstig uit Den Bosch en Rosmalen. 

Zie ook artikel van inval o.a.  bij  Daan C. op de Geulweg  dd. 12 oktober 2020.
Café 't Huukse de plaats van misdrijf door Daan C.  De zaak werd op 25 mei 2004 na het schietincident tussne Daan C. en Leon Marcé op last van burgemeester Rombouts gesloten.  foto © gerard monté, 13 juni 2004.


Daan C., die op 23 januari 1999 werd verdacht in café 't Huukske Puk Verspeek te hebben doodgeschoten. Na een vastzetting voor zes jaar, werd Daan C. in Hoger Beroep vrijgelaten. Hij was wel in 't Huukse maar zou daar alleen geld uit de zak van Verspeek hebben gehaald.
In 2002 ontaardt de ruzie tussen Daan C. en Leon- de Bobbert - Marcé tot een schietparij waarbij Daan Leon in de benen schiet. Dat levert hem in hoger beroep vier jaar cel op.
In mei 2004, wanneer Daan met proefverlof is, gaat het opnieuw mis tussen Daan en de bokser Leon Marcé.  't Huukske is weer de plek van een misdaad. In een schermutseling pakt C. zijn pistool en schiet Marcé dood. Daan gaat weer voor acht jaar de cel in.
Daan werd eerder door de officier van Justitie een 'onverbetelijke crimineel' genoemd. Daan C. zou in 2013 ook betrokken zijn bij de diefstal van juwelen op een beurs van Gassan Diamonds in de Brabanthallen tijdens Indoor Brabant.

Zie artikel  'Dader schietpartij op Bob Marcé opnieuw vast' dd. 30 oktober 2010.

 

Terug naar boven