Kunstwerk stadhuisbordes/bloemen voor politie/ cheque voor Primera

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2021 | Gewijzigd op: 27-01-2021
Ralph Posset: Kunstwerk aan stadhuisbordes voor de vrijwillige schoonmaakploeg
Ook actie van Geen Stijl voor Maaike van Primera [Visstraat]
 
Kunstenaar Ralph Posset  hangt aan het stadhuisbordes een 'gouden'bezem op uit eerbetoon aan de vrijwillige schoonmaakploeg die vanmorgen uitgerust was met een even eenvoudige bezem.
foto's © paul kriele, 26 januari 2021. 
...........
De veel besproken kunstenaar Ralph Posset heeft dinsdagmiddag 26 januari 2021 aan het stadhuisbordes een bescheiden kunstwerk opgehangen. Dat is bedoeld voor alle vrijwilligers die vanmorgen de stad hebben schoon gemaakt.
Posset: ‘Ik raakte vanmorgen geëmotioneerd bij het zien van al die lui, die lopend of op de fiets door de binnenstad zag gaan. Uitgerust met een attribuut dat we nagenoeg elke dag gebruiken, zo eenvoudig is dat. Daarom moest mijn kunstwerk ook zo bescheiden zijn. Uit mijn emoties is dit kunstwerk ontstaan, zo eenvoudig als die schoonmakers met hun bezems. Het zijn de kleine helden,' zegt Posset verwijzend naar die andere groep. Maar wij zijn wel in de overgrote meerderheid'. Daarop hangt Posset aaneen ratelend over het object en over zijn gevoelens daarbij, de bezem met plastic tieraps op aan het bordes. Met de woorden:’Dit is een zacht symbolisch protest van de redelijkheid. Deze gouden bezem laat zien dat wij er ook nog zijn..’.

40 bossen bloemen voor politieagenten
Niet alleen die schoonmaakploeg kreeg een eerbetoon, in de Vogelstraat werd aan het politiebureau aan alle agenten die gisterenavond [25 januari 2021]  en vannacht dienst deden, bloemen uitgereikt.
Roy en Liesbeth nemen alvast enkele van de door de Bossche ondernemers geschonken 40 bossen bloemen in ontvangst. foto © henk van esch, 26 januari 2021.

Cheque voor geplunderde Primerawinkel in de Visstraat
Maaike van de geplunderde en vernielde winkel Primera in de Visstraat heeft dankzij een spontane actie van de website Geen Stijl een cheque ontvangen van € 16.000 .Dat gebeurde vandaag, dinsdag 26 januari 2021, de dag waarop Maaike vijfitg jaar wordt.
De crowdfunding voor Maaike Neufléglise is dinsdag al opgelopen tot € 70.000.En 's avonds, diezelfde dag,  kwam het hoge bedrag van €100.000 tevoorschijn. 


Terug naar boven